Že tisočletja ga za preprečevanje prehlada priporočajo Kitajci. Astragalus, kakor se glasi njegovo izvorno ime, je v veliko pomoč ljudem, ki se nikakor ne morejo otresti prehlada, obenem pa privede dovolj energije či, da si telo popolnoma opomore in se okrepi. V študijah, v katerih so primerjali učinke grahovca na ljudeh z učinki izvlečkov ameriškega slamnika in sladiča, je grahovec še najbolj pomagal, saj je kar za polovico zmanjšal število prehladov. Tudi prehranski dodatki grahovca so na voljo v spletnih trgovinah.
Piščančja juha
Dobra stara piščančja juha za 75 odstotkov zmanjša gibanje levkocitov, ki so odgovorni za zamašitev nosu. Če nimate časa za domačo pripravo, vedite, da je učinkovita tudi konzervirana juhica.
Vitamin C
Odmerek vitamina C na začetku prehlada lahko skrajša okrevanje za desetino, ker pa potrebujemo za boljše okrevanje tudi obilo mineralov in rastlinske maščobe, ki pospešijo absorpcijo vitaminov in vsebujejo veliko antioksidantov, priporočamo tole domače zdravilo: zmešajte tri ali štiri žlice limoninega soka, lonček medu in pol lončka olivnega olja. Vse sestavine dajte v lonec in jih pustite pet minut nad vodno paro. Ob prehladu vsaki dve uri pojejte eno jedilno žlico.