MASTERCHEF

Anna je sodnikom hvaležna za vse očitke in graje

K.M.
3. 5. 2018, 21.00
Deli članek:

Izpadla tekmovalka priljubljenega kuharskega šova Anna Paynich nam je zaupala več o svoji izkušnji, zasebnem življenju in o tem, da je njena osebnost v čisto vsakem projektu tudi njena prednost.

Pop TV
V MasterChefu se je izkazala za zelo posebno osebo, ki je sodniki niso razumeli.

Čeprav je izpadla iz kuharskega šova MasterChef Slovenija, nasmejana Anna Paynich ni razočarana, ampak zelo hvaležna za to izkušnjo, v kateri je šla čez vse svoje meje. 

Niste razočarani, temveč hvaležni. Za kaj točno?

Marko Vavpotič / M24.si
V kuharskem šovu je šla čez vse svoje meje.

Z vidika pripravljanja in okušanja mesa sem šla čez svoje meje. Šla sem prek svojih omejitev in blokad. Iz šova sem izstopila svobodnejša ter bogatejša za neponovljivo izkušnjo in neprecenljivo znanje. S hčerjo Anayo imava posebne rituale glede hrane in skupnega kuhanja. Ona je kreativna in ustvarjalna, skupaj pa sva bombastični.

Kaj je šlo narobe?

Vse je šlo prav. Zgodilo se je točno tako, kot je bilo namenjeno. V tej evforiji sem na koncu držala za žareč ročaj ponve in so se mi pri tej temperaturi cvrli prsti. A kaj, ko sem želela dostaviti jed, in ne izpustiti vsega iz rok ter dostaviti praznega krožnika. To smo ovni ... pa ne spustiš do konca. (smeh)

Kako bi opisali svojo izkušnjo s kuharskim šovom?

Moja izkušnja je bila magična. Najbolj sem uživala pri pripravljanju meni popolnoma neznanih slaščic. Tempo in časovna omejitev me nista nič motila, ker sem bila v svojem svetu in sem uživala v neznanem. Zelo energično je bilo zame timsko delo in povezovanje s sotekmovalci. Vsak se mi je vtisnil v srce in dobila sem nove, življenjske prijatelje.

Česa ste se naučili?

Česa se nisem naučila? (smeh) Vsega sem se na novo naučila. Hvaležna sem vsem trem sodnikom za nauke, graje, očitke, zmerjanje, dretje, napotke, usmerjanje. Ah, takšen pritisk meni ne pride do živega. Mi pa da vedeti, da sem lahko boljša, da se lahko popravim in jim je zelo mar zame, če se tako razburjajo, saj želijo, da sem najboljša. (smeh) 

S svojo osebnostjo ste zelo izstopali, ste tudi v zasebnem življenju tista oseba, ki izstopa iz množice?

Anni res ni nikoli dolgčas: »Vodim jogo in meditacijo za večje skupine, začeli so se tudi plesni tečaji za valete, poročni plesi. Tudi moja kolekcija energetskih predpasnikov in kuharskih rokavic se zelo dobro prodaja ...«

Že od osnovne šole izstopam s svojo posebno energijo. Sem en sonček, ki je poslan na zemljo, da razsvetljuje in zdravi. Moj stil oblačenja je od gimnazije naprej drugačen. Še bolj se je izoblikoval na fakulteti za dizajn in se na koncu specializiral ob magisteriju. Mislim, da se ne bom nehala spreminjati in izboljševati svoje notranje podobe. Zunanjost je le refleksija tega, kar se dogaja v moji notranjosti. Torej mavrica in razcvet.

Kakšne so vaše želje v kuharskem svetu?

Moje želje so napisati še tretjo knjigo o zdravi prehrani. Moja druga je v izdajanju, govori o brezpogojni ljubezni in uči tako žensko kot moškega o medsebojnih odnosih, veliko je praktičnih napotkov za lahkotnejše življenje. Knjiga o prehrani pa bi vključevala zgodovino prehranjevanja še od prababic in to povezovala z vedenjem o sodobnih boleznih ter novimi recepti. Seveda bi vključila tudi zunanje, svetovno priznane zdravilce in kuharje.

Ste zelo duhovna oseba, kako to kombinirate s kuhanjem?

Duhovnost je prisotna v hrani tako, da se povežem z njo, jo očistim karme, blagoslovim.

Tudi Anaya ima enak pristop in obe veva, zakaj to počneva. Naše telo v 70 odstotkih sestavlja voda in lahko ga programiramo s pozitivnimi vibracijami. Preostale odstotke, ki jih vnašamo v telo prek hrane, pa je treba prav tako dodatno napolniti z zdravilno energijo.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste