Estrada

Njena terasa ima celo vrtiček

Revija Avenija
15. 8. 2017, 16.00
Deli članek:

Tereza Poljanič je sila zanimiva ženska!

Strokovnjakinja za zdravo prehrano in certificirana presno-veganska kuharica je diplomirala v Los Angelesu na akademiji Matthew Kenney Culinary Chef, je avtorica bloga Teresamisu in živi v Aucklandu na Novi Zelandiji, kamor se je preselila pred približno dvema letoma. Na drugi strani sveta si je ustvarila novo življenje in tudi nov dom, ki ga je opremila v minimalističnem stilu. A najraje se zadržuje na terasi s prikupnim vrtičkom, ki je zaradi raznovrstnosti zanjo pravi navdih.

Znani ste po tem, da pri prezentaciji hrane veliko pozornosti posvečate tudi dekoraciji. Kako pa je to s tem pri interierju, z dekoracijo vašega doma?

Na Novi Zelandiji sem to nekoliko opustila, saj smo se v zadnjih letih zelo veliko selili, tako da je naš domek dekoriran bolj v slogu minimalizma. Ker se v novi državi še loviš in je potrebno kar nekaj časa, preden se ustališ, sem izbrala kar se da ugodno in za ponovno selitev praktično dekoracijo, ki pa kljub vsemu izraža mojo osebnost in poskrbi za prijetno toplino in domačnost.

Predstavljamo si, da ste »najbolj doma« prav v kuhinji, a glede na sanjsko vreme na Novi Zelandiji najbrž veliko časa preživite tudi zunaj? Imate svoj nasad sadja, zelenjave, morda zelišč?

Strokovnjaki opažajo da se ozaveščenost o pomenu zavarovanj iz leta v leto povečuje

Zanimivosti

Ozaveščenost o pomenu zavarovanj se v Sloveniji iz leta v leto povečuje

Res sem zelo rada zunaj, na zraku, sprehodi in deskanje tako spadajo med moja vsakodnevna opravila. Obožujem dejstvo, da je na Novi Zelandiji vse te zunanje aktivnosti mogoče početi vse leto. Izredno rada sem na terasi, neizmerno uživam v svojem malem raju. V novi hiši imamo prav lušten vrtiček, kjer raste prav vse, kar mi pade v glavo: zelišča, kodrolistni ohrovt, solata, špinača ...

Si na terasi privoščite tudi kulinarična razvajanja?

Obroki na terasi so po navadi zunaj tudi pripravljeni, se pravi spečeni na domačem žaru, kjer nastajajo sila kreativne jedi, kot so vegi burgerčki, zelenjava na tisoč in en način, sladek krompir, zraven pa obvezno domača solatka z avokadom.

Kaj pa je po vašem pri opremi terase najpomembnejše? Imate kakšen praktičen nasvet?

Terasa mora biti čim bolj udobna! Seveda je super, da je šik tudi na pogled, vendar je glavno, da se v hipu začuti domačnost.

Zanimivosti

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja