Estrada

V akciji je podnevi, in tudi ko je temna noč

Teja Pelko
22. 6. 2017, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vsestransko nadarjena mladenka Anja Kotar, ki je med drugim sodelovala v šovu X Factor ter nastopila v mladinskem filmu Gremo mi po svoje in njegovem nadaljevanju Gremo mi po svoje 2, se je pred petimi leti z družino preselila v Kalifornijo.

Jani Ugrin
Ko so se z družino preselili v Ameriko, so se Anji začela porajati vprašanja o tem, kje je pravzaprav njen dom. Počutila se je, kot da pripada povsod, a hkrati nikamor.

Življenje čez lužo je po Anjinih besedah povsem drugačno, kot ga je bila vajena v Sloveniji. »Ena največjih razlik so dolge razdalje med kraji, kar vpliva na številne vidike življenja. Mladi veliko časa preživijo v avtomobilu. Kalifornija je kotel različnih ras in kultur, ljudje so strpni in odprti. Na splošno se tudi veliko več dela, ljudje so motivirani, ker vedo, da se trud in poštenost poplačata,« je povedala Kotarjeva. 

NJENI DNEVI SO POVSEM ZAPOLNJENI

In temu zgledu sledi tudi ona. Anjini dnevi, pogosto pa tudi noči, so tako povsem zapolnjeni. Študira na prestižnem Berklee Collegeu of Music, 25. maja je na svoj 20. rojstni dan izdala prvenec Nomad, odprla pa je tudi spletno trgovino TooCool. »Živim in delujem v okolju, kjer vlada inovativno mišljenje in kjer se ceni razmišljanje zunaj okvirjev, zato verjamem, da mora biti glasba več kot le pesem na zgoščenki, biti mora izkušnja. Prvi korak v to smer je moja spletna trgovina, ki povezuje glasbo in modo. Vsak izdelek v trgovini je povezan s specifično pesmijo na albumu, poslušalci pa skozi izdelke postanejo del zgodbe, izkušnje Nomad, ki albumu doda novo perspektivo,« nam je odločitev za to, da album pospremi z odprtjem trgovine, pojasnila podjetna mladenka. Vse to pa ji vzame ogromno časa. »Delam praktično cele dneve, pogosto tudi ponoči. Ker pa je to tisto, kar sem si vedno želela početi in v tem tudi neizmerno uživam, tega sploh ne občutim kot delo. Poleg tega je še ogromno drugega dela in organizacije, pri čemer mi požrtvovalno pomagajo starši in brat, za kar sem jim neizmerno hvaležna,« je dejala mladenka.

Jani Ugrin
Mladi v Kaliforniji veliko časa preživijo v avtomobilu.

PREŽIVLJANJE PROSTEGA ČASA

Kadar niso (preveč) zaposleni, zelo radi raziskujejo Kalifornijo. »Kalifornija je polna čudovitih krajev. Najljubši in najbližji so nam dnevni izleti v San Francisco, kamor nas privabljata predvsem kulinarika in umetnost, Santa Cruz, kamor gremo deskat, Lake Tahoe, ki je popularna destinacija za 4. julij, in Palm Springs, kjer je predvsem prijetno spomladi,« je povedala mladenka. Letne oddihe po navadi preživljajo na Karibih, vsako leto pa naredijo tudi cestno turo po ZDA.

Facebook
Kadar je v Sloveniji, se zelo rada sprehodi po ulicah stare Ljubljane.

SLOVENIJO POGREŠA

Čeprav je Anji življenje čez lužo všeč, pa Slovenijo pogreša. »Najbolj zagotovo pogrešam svoje stare starše, teto in prijatelje, se pa vse bolj navajam na življenje tu. Vsakič ko z družino pridemo v Slovenijo, gremo na 'kremšnite' na Bled, na ribe v Piran in se z nostalgijo sprehodimo po ulicah stare Ljubljane,« nam je povedala Anja, ki se domovino trudi obiskati vsaj enkrat na leto.

Jani Ugrin
S celotnim projektom Nomad se je mladenka ukvarjala dve leti. Vsak dan se je usedla za klavir in po več ur raziskovala melodije ter upesnjevala svoje življenje preteklih nekaj let.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov