Estrada

Juha iz cvetače in brokolija

Maja Poljšak, Maja
12. 6. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Jed na žlico, z nežnim okusom prekajenega lososa.

Arhiv

Sestavine za 6 oseb:

  • 1 cvetača
  • 1 brokoli
  • 1 čebula
  • 2 žlici olja
  • 1,2 l čiste zelenjavne juhe
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • 1 noževa konica muškatnega oreščka
  • 100 g prekajenega lososa

Priprava:

  1. Cvetačo in brokoli razdelimo na cvetke, ostanek na drobno zrežemo, čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi na olju najprej popražimo čebulo, da postekleni, nato dodamo cvetačo in brokoli, premešamo in malo popražimo, prilijemo juho in smetano, zavremo in kuhamo približno 15 minut.
  2. Približno 1/3 cvetkov cvetače in brokolija vzamemo iz juhe, juho s paličnim mešalnikom zmiksamo, po okusu dosolimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Rezine lososa narežemo ali natrgamo na trakove. Nazadnje juho razdelimo na krožnike, dodamo prihranjene cvetke cvetače in brokolija ter trakove lososa.