Estrada

Kuhanje kot čas …

Tjaša Kokalj Jerala, Avenija
13. 4. 2017, 16.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

…predanosti, miru in meditacije.

Leo Plut so leta 2006 razglasili za supermodel Slovenije, a to je le eden od uspehov v njeni manekenski karieri. Bila je del številnih slovenskih in svetovnih kampanj, kot so Levis, Mac, Mura. Trenutno je njena najpomembnejša življenjska vloga biti mama dveh deklic, in družino postavlja na prvo mesto. Doma ji pravijo Pepa, ker v družbi vedno skrbi za zabavo, in nekoč si želi v središču Ljubljane imeti restavracijo Pepa's Brunch. Za najljubšo jed se tekmovalka tretje sezone slovenskega Masterchefa ne želi odločiti, saj pravi, da je gurmanka, ki rada pokusi vse. Kljub temu pa namigne, da so med najboljšimi vsekakor mamini slivovi cmoki.

2d8b512dd1cf6920d72149d080b835d2.jpeg

Ali veliko časa, ko ste doma, preživite v kuhinji?

Več časa kot v kuhinji preživimo za mizo, ob obroku. S tem ko skupaj jemo in komuniciramo, se lepo povezujemo in poglabljamo družinske odnose.

Kaj najraje ustvarjate v kuhinji – družinska kosila, morda sladice, ali kaj drugega?

Vse. Gre za zabavo in ustvarjanje, ki polepša dan.

Imate dve hčerki. Vam že pomagata pri pripravi hrane?

Seveda, obe sta zelo radi v kuhinji. Moja šestletnica je hkrati izkušena »sodnica«; gostobesedno in utemeljeno razloži krožnik s samosvojo kritiko oziroma pohvalo.

Je kuhanje za vas sprostitev ali obveznost?

Čas, ki ga preživim v kuhinji, je zame čas predanosti, miru in meditacije. Ljubim hrano in tiste, za katere jo pripravljam. Za mizo tudi uživam, ko opazujem odzive ljudi, kako uživajo v obedu, ki sem ga pripravila zanje.

Kaj pa je za vas v kuhinji nepogrešljivo?

Planetarni mešalnik Kitchen Aid! Je kot prijazen partner, ki se v pravem trenutku postavi zame in ne dovoli, da bi se ukvarjala z nepomembnimi rečmi.

Bi rekli, da gre ljubezen skozi želodec?

Zagotovo! Dobra, z ljubeznijo narejena hrana gradi med ljudmi mostove ljubezni, povezanosti, zaupnosti.

Zanimivosti

neprepoznavni_1
Preprost program

Postanite neprepoznavni v samo nekaj tednih

možgani, glava
Psihološki pojav

Znanstveniki spreminjajo navade v možganih

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu