Estrada

Glasbenika praznujeta peto obletnico!

Nejc Simšič
24. 1. 2016, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slavni duo 2Cellos je v petek praznoval poseben jubilej, in sicer je minilo že pet let, odkar sta glasbenika prvič nastopila kot slavni duo, nato pa je šla njuna zgodba o uspehu le še v višave.

facebook
Hrvaški glasbenik Stjepan Hauser in slovenski glasbenik Luka Šulić svet že pet let navdušujeta pod imenom 2Cellos.

V petih letih sta slovenski glasbenik Luka Šulić in hrvaški glasbenik Stjepan Hauser kot 2Cellos odkljukala več kot tisoč koncertov, nastopila pred več kot 10 milijoni gledalcev, več kot tri milijone kilometrov pa je obrnil števec, saj sta obiskala več kot 40 različnih držav. Ob petem rojstnem dnevu sta fanta objavila tudi poseben video na spletnem portalu Youtube.

Pred petimi leti ju je pod svoje okrilje vzel slavni Elton John in v trenutku sta Luka in Stjepan postala svetovni zvezdi.

»Kakšni posebnih načrtov za praznovanje nisva imela, saj na žalost nisva bila skupaj. Vendar bova to nadoknadila, saj bova obletnico vse leto praznovala z obiskovalci na koncertih. Današnji dan nama zelo veliko pomeni. Še danes ne verjameva, kaj vse sva doživela v zadnjih petih letih. Energija je še vedno ista kot prvega dne in komaj čakava nove dogodivščine,« sta povedala Luka in Stjepan, ki ju je s čestitko za peti rojstni dan od objave videa Smooth Criminal počastila tudi skupina AC/DC z objavo priredbe Thunderstruck na svoji facebook strani. Luka in Stjepan sta namreč prav s to priredbo nastopila tudi na letošnji podelitvi Zlate žoge, sicer pa jemljeta čestitko kot izjemno čast, saj je prav skupina AC/DC ena od njunih najljubših.

In če sta še lansko leto na glas priznala, da sta od vseh drugih umetnikov, katerih priredbe sta naredila, dobila kakšen odziv, razen od AC/DC, zdaj svojo izjavo z nasmeškom spreminjata. Pa prav priredba njihove pesmi Thunderstruck je najbolj uspešna. »Najin cilj je, da bi si naju ogledalo čim več ljudi, zato je tudi cilj narediti hit video. In če ti to uspe, pridejo ljudje tudi do tvojega drugega dela. Najina prednost je to, da imava ogromno živih posnetkov, s katerimi se lahko ljudje prepričajo, kako dobra sva v živo. Med ljudmi se je uveljavilo prepričanje, kako je*ena sva v živo, in ljudje se vračajo na najine koncerte, vse več najinih koncertov je razprodanih.«

1000 koncertov, več kot 10 milijonov gledalcev, več kot 3 milijone kilometrov in več kot 40 različnih držav.

Ob obletnici sta fanta svoje oboževalce razveselila tudi z novico, da kljub zelo natrpanemu koncertnemu urniku že snemata materiale za nov album.

Spomnimo naj, da sta se Šulić in Hauser pri zadnji plošči vrnila h koreninam, iz katerih sta izhajala v prvem albumu in jih poglabljala. Kot pravita, je po aranžiranju in produkciji kot tudi po izvajanju in zvoku to njun najnaprednejši album. Skladbe, ki jih izbereta za priredbe, morata čutiti, čustva so namreč tista, ki povezujejo popularno in klasično glasbo. Nostalgično sta do zdaj predelala že mnoge legendarne komade, kot so skladbe They Don’t Care About Us, Shape Of My Heart in številne druge. In prav zato si vsi že manejo roke in ugibajo, s čim bosta postregla pri novem glasbenem izdelku, ki se ga tudi fanta že zelo veselita.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste