Estrada

Vsega je kriv Aleksander Mežek

Claudi Sovre Mikelj/revija Zvezde
20. 12. 2015, 16.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zala Smolnikar, finalistka oddaje Slovenija ima Talent

Pro Plus
Zala Smolnikar

Zala Smolnikar, dijakinja 2. letnika Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, je najstnica, ki je s sončno energijo zaustavila čas v tretji polfinalni oddaji Slovenija ima talent. Po mojstrski interpretaciji balade Te voglio bene assai so se Ani Klašnja orosile oči, Marjetki Vovk se je nastop zdel prava »šok terapija«, Lado Bizovičar pa je bil presenečen nad njeno nenadno preobrazbo iz punčke v gospodično.

Zala je prvič nastopila kot desetletna deklica na morskih talentih. Tam jo je opazil Aleksander Mežek in jo kmalu zatem vzel s sabo na festival Lent v Mariboru: »Večno mu bom hvaležna za to izkušnjo, saj je zagotovo zaznamoval moje prve odrske korake,« priznava simpatično dekle, ki je v zgodnji mladosti velikokrat na dvorišču s kolesom drvela okoli hiše in vpila, naj ji zavrtijo skladbo Nora misel legendarne Elde Viler. »Odkar pomnim, sanjam, da bi stala na odru pod vročimi žarometi,« pravi obetavna umetnica, ki prihaja iz nadarjene glasbene družine.

Mediaspeed
Zala Smolnikar pravi, da je njen glavni cilj živeti za glasbo in od nje.

Vloga mentorice petja pripada njeni mami, in čeprav je včasih težko ločiti profesionalne in družinske vezi, jo opisuje kot izjemno kritično, delavno perfekcionistko odprtega in veselega duha. Starši jo radi opomnijo na čase, ko je v otroštvu prepevala na kuhinjski klopi in od prijateljev zahtevala, da ji po končani pesmici mečejo v naročje plišaste medvedke kot veliki oboževalci.

V prvem razredu osnovne šole je začela igrati flavto, nato pa klavir in tolkala: »Vsak, še tako majhen nastop te malce spremeni – z navdušenjem se spominjam Gallusove dvorane Cankarjevega doma, kjer sem kot 11-letna deklica s klavirjem nastopila na večeru šansonov La vie en rose,« se spominja in pristavi, da je njena največja vzornica neponovljiva Whitney Houston, ki je z izjemno vokalno tehniko usodno zaznamovala generacije prihajajočih ustvarjalcev.

Na Talentih je želela nastopiti že prvo sezono, a je bila po mnenju staršev premlada za tovrstne podvige: »Želela sta ohraniti moje neokrnjeno otroštvo, in ko se ozrem nazaj, sem jima zelo hvaležna,« priznava mlada dama. »Izkušnjo je težko opisati, po avdiciji pa so moje roke bistveno bolj obremenjene – a ne zaradi vaj na klavirju, ampak zaradi tipkanja po računalniških napravah.«
»Še vedno čakam Italijana na belem konju – samo naj zelo počasi galopira, ker trenutno nimam časa,« šaljivo komentira svoj samski staž. Prepričana je, da rek »nasprotja se privlačijo« velja le za krajše obdobje. Dolgoročno naj bi se laže razumela partnerja, ki sta si vsaj malo podobna: »Saj veste, kako pravijo, poročiš se z zunanjostjo, živiš pa s karakterjem!«

Ne vodijo je posebna življenjska načela, je pa res, da se v svojem hitrem vsakdanu poskuša zavedati posameznih trenutkov. »Ljudje dostikrat pozabljamo na sedanjost, ves čas se oziramo nazaj in obenem nenehno razmišljamo o prihodnosti,« je prepričana Zala, ki v prostem času rada kuha, pleše in se druži s peščico dobrih prijateljev.



Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste