Estrada

Leteči potepuhi znova aktivni

Alesh Maatko
5. 11. 2015, 16.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Novi singel Iščeš, da ne najdeš napoveduje njihov novi album, ki prihaja v začetku leta 2016. Leteči potepuhi se na glasbeno pot vračajo z resnejšo tematiko, saj nova glasbena zgodba opisuje razpad dolgoletne partnerske zveze in izgubo zaupanja.

Iztok Zupan
Leteči Potepuhi

Pesem je zorela dolgo časa in svojo končno podobo dobila, ko se je Letečim potepuhom znova pridružil zdaj že zrelejši vokal Klemna Tičarja. Nekoliko bolj umirjena skladba, kot smo jih od njih vajeni, Iščeš, da ne najdeš je ravno prava za hladnejše jesenske dni.

VEČNE USPEŠNICE

Prav gotovo Leteče potepuhe vsi poznamo po znanih uspešnicah, ki smo si ju prepevali v davnih devetdesetih: Bicikl, ki humorno opisuje še danes vseprisotno krajo koles v Ljubljani, in Pojem blues, ob kateri je izginil vsak problem. Uspeh skupine se je začel, ko sta ustanovna člana Dejan Došlo in Klemen Tičar z novonastalimi Letečimi potepuhi posnela izredno uspešen prvenec Izguba časa in denarja, ki je bil leta 1995 nagrajen s kar tremi zlatimi petelini (pesem leta, plošča leta in debitanti leta). V devetdesetih letih so debitantskemu uspehu skupine sledile še številne poznane uspešnice: Bicikl, Pojem blues, Ko ti vse narobe gre, Kurja lojtra in številne druge. Leteči potepuhi so si s svojimi pesmimi, ki so se na hudomušen način dotaknile vsakdana in obenem šle izjemno v uho, ustvarili ime, ki je širšemu občinstvu poznano še danes.

RAZLIČNA SODELOVANJA

V tem času so uspešno sodelovali tudi z znanim slovenskim kantavtorjem Adijem Smolarjem, ki jih je povabil k snemanju svojih priznanih albumov Neprilagojen in Bog ne daj, da bi crknu televizor. Po uspešnih devetdesetih pa je za skupino prišlo temno obdobje. V začetku novega tisočletja je, zaradi nesoglasij med člani, skupina Leteči potepuhi dokončno razpadla.

NOVO POGLAVJE

Večina sedanjih članov zasedbe je od leta 2008 delovala v skupini Mestni postopači, ki je nadaljevala sodelovanje kot spremljevalna in studijska skupina Adija Smolarja. Spomladi leta 2014 pa je padla odločitev, da kot glavni vokal v skupino povabijo nekdanjega originalnega pevca Letečih potepuhov Klemna Tičarja. S tem se je začelo novo poglavje priljubljene skupine, saj so se po tehtnem premisleku odločili za najbolj logično rešitev – spremembo imena nazaj v Leteči potepuhi. Fantje so pridno vadili in v enem letu ustvarili nov koncertni repertoar s starimi uspešnicami, in kar je najpomembneje, desetimi svežimi skladbami za novi album, ki naj bi predvidoma izšel v začetku leta 2016. Novi album bo predvsem prijetno presenetil z materialom, oplemenitenim s širokim glasbeno ustvarjalnim dometom Letečih potepuhov, in z novimi skladbami razveseljeval tudi nove generacije poslušalcev.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste