Gostje prečudovitega, malo drugačnega večera si verjetno niti niso predstavljali, da se lahko že tako izjemna in prijetna vožnja na palubi tistega večera prvič izplule barke Ljubljana prelevi v vrhunsko kulinarično večerjo. »Vse je bilo drugače, čisto drugače, a vendar so se gostje počutili razvajani – tako kot to znamo narediti na Ljubljanskem gradu v vrhunski Restavraciji Strelec pod taktirko chefa Igorja Jagodica. Tokrat smo z ekipo gostom v soju sveč postregli z izvrstno 4-hodno večerjo, pospremljeno z vrhunskimi vini slovenskih vinarjev,« je povedala Dada Jerovšek, lastnica Kaval Groupa.
POPOLNO DO ZADNJEGA
Večerjo je, kot se spodobi, zaokrožila sladica, sestavljena iz Jagodicove jabolčne pene ter doma narejenega pehtranovega sladoleda in torte, ki so jo slaščičarski mojstri letos prvič ponudili Ljubljančanom, poimenovane torta Stolp Ljubljanski grad. Že na oko čudovit in slasten jedilnik je uredil prof. dr. Janez Bogataj, ki je seveda večerjo tudi strokovno ocenil – z najvišjo oceno in iskreno pohvalo s presežki. Da pa bi bil večer še popolnejši, je z zimzelenimi melodijami poskrbel saksofonist Jaka Janežič.
Prepustili smo se novim okusom in se podali na pot, kjer so naše brbončice naravnost zasijale od veselja. »Res, bilo je tako okusno, da že komaj čakam naslednjo plovbo. Zdaj vem, kaj me čaka, in to bom zagotovo ponovila še enkrat. Slastno!« je na koncu komentirala Marjeta, ena od obiskovalk večerje na ladjici.
Ob zaključku so bili vsi enotnega mnenja, da boljše in lepše preprosto ne gre. In tako bo še kar nekajkrat, saj se bodo kulinarične romantične zgodbe na Ljubljanici dogajale tako v toplem poletnem večeru kot čez vse leto, in pravijo, da je najlepše v decembru, ko je naše prelepo mesto odeto v tisoč luči.