Estrada

Stoječe ovacije in solze sreče

alesh.maatko@svet24.si
10. 8. 2015, 20.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Portorož je bil pretekli vikend glasbeno obarvan kot že dolgo ne. Kako da ne, saj se je v Avditoriju Portorož odvila dvodnevna glasbena zgodba, o kateri se bo še dolgo govorilo.

M24.si

Pravljičnih sedem je ime, ki ga ljubitelji klap že dolgo poznajo, saj zagotavlja najboljše doživetje tovrstne glasbe. In edinstveno doživetje je bilo tudi v soboto zvečer, ko so na velikem odru portoroškega Avditorija v skoraj štiriurnem koncertu glasbeniki navduševali kot za šalo.

Anita Gošte, voditeljica prireditve Pravljičnih sedem »Zelo sem zadovoljna s koncertom, predvsem z odzivom občinstva, ne nazadnje pa tudi s klapama Maslina in Kampanel.«

ČUSTVENI ZAČETEK KONCERTA

»Zelo sem zadovoljna s koncertom, predvsem z odzivom občinstva, ne nazadnje pa tudi s klapama Maslina in Kampanel. Glede na to, da sem ljubiteljica te glasbe, si želim, da bomo tudi v bodoče sodelovali s temi prijetnimi glasbeniki, predvsem s klapo Kampanel, saj so fantje mladi in več kot primerni za naša tradicionalna Aktualova druženja,« nam je zaupala voditeljica na Radiu Aktual Anita Gošte, ki ob tem ni pozabila na Slavka Ivančiča, ki se je pred kratkim hudo poškodoval v prometni nesreči in bi moral s Klapo Solinar prav tako nastopiti na koncertu Pravljičnih sedem. »Ob pričetku koncertu smo se res čustveno in z aplavzom spomnili na Slavka ter mu skupaj z našo izjemno publiko zaželeli, da čim prej okreva in se vrne na glasbene odre,« je še dodala Anita, ki je na prijeten in sproščen način povezovala tokratni koncert, ki ga je začela glasbena legenda, ki letos praznuje zavidanja dolgo glasbeno kariero, saj na odrih razveseljuje že 45 let.

VAL NAVDUŠENJA

Duško Lokin, ki je svojo kariero začel kot športnik, saj je igral v drugi hrvaški nogometni ligi, kot rokometaša pa so ga povabili celo v jugoslovansko mladinsko reprezentanco, je v svojem večno mladem stilu predstavil največje uspešnice, med drugim tudi skladbo Znam da negdje živi žena. Tik preden je prepustil oder naslednjemu glasbenemu gostu in kolegu Siniši Žuncu, sta skupaj presenetila ter zapela še v duetu in s pesmijo Dal' se sjetiš nekad mene požela val navdušenja.

V Portorožu so nastopili Duško Lokin, Siniša Žunec, klapa Kampanel, Nenad Kumrić Charlie, Vlado Kalember in klapa Maslina.

Ena najpopularnejših klap ta hip – Klapa Kampanel, ki je konec julija na festivalu v Kaštelu s pesmijo Hajde me podsjeti na ljubav osvojila tretje mesto, velja za razigrano, nasmejano in simpatično klapo. Fantje večkrat v šali pravijo, da so vse pesmi dobre, le besedila so včasih »zajebana«. In kot kaže, so tako močno navdušili v Avditorju, da so si ob koncu nastopa, kjer so predstavili nekaj svojih največjih hitov, prislužili stoječe ovacije.

GLASBENIK OPRAVIL AVDICIJO KAR NA ODRU

Del druženja je bil tudi Nenad Kumrič Charlie, ki je znan po pesmi Vitar u jidra. V Portorož je prinesel nekaj mediteranske in latino glasbe, ne nazadnje pa je kar na odru prestal Aktualov izziv in prejel potrdilo o opravljeni avdiciji za radijskega voditelja. A Nenad ni bil edini, ki ga je čakala naloga. Vlado Kalember je namreč sprejel Anitin izziv ter poskusil avtohtono primorsko vino refošk. Tako je dobesedno prepeval z okusom vina na ustnicah (Vino na usnama). Vlado, ki je znova očaral z največjimi hiti, pa je bil navdušen tudi nad voditeljico Anito, ki nam je po nastopu zaupala: »Moram reči, da sem v časopisu Svet24 pred kratkim prebrala intervju z Vladom Kalemberjem. In priznam, da me je fasciniral in v hipu presenetil s svojo pozitivno energijo, kljub temu da mu v življenju ni bilo vedno postlano z rožicami. Življenje zna vedno pogledati s svetle, pozitivne strani …, tako da všeč so mi takšni izkušeni in šarmantni moški.«

SLOVENIJA, OD KOD LEPOTE TVOJE

Za veličasten konec tokratne glasbene pravljice pa so poskrbeli člani najstarejše klape na svetu, ki je se pred davnimi leti imenovala klapa Šibenik. Tudi tokrat niso manjkale njihove uspešnice, kot so Dalmatinac in Ružo crvena, portoroško publiko pa so člani klape Maslina dobesedno kupili s slovensko izvedbo pesmi V dolini tihi ter s Slovenija, odkod lepote tvoje.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste