Estrada

Zmagovalec poletnih melodij je Easy

Alesh Maatko
6. 7. 2015, 13.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Veliki zmagovalec 35. izvedbe festivala Melodij morja in sonca je postal Iztok Novak - Easy za skladbo Nekaj med nama.

Mediaspeed

Easy je za zmagovalno skladbo Nekaj med nama prispeval glasbo, besedilo pa Angelo Misterioso. Kot je ob prevzetju nagrade pojasnil Easy, skladbe ne bi bilo brez Draga Misleja - Mefa. A to ni bil edini razlog za veselja glasbenika, saj si je poleg tega prislužil tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo, skladba pa je prejela še nagrado za najboljše besedilo.

Easy, zmagovalec Melodij morja in sonca: Na glasbenem odru se najbolje počutim, saj se lahko skozi glasbo najbolje izrazim. Enako velja za pesem Nekaj med nama, ki sva jo z Rudijem predstavila v intimnem ozračju.

Easy navdušil že lani

Če ste gledali lanske poletne melodije, se boste gotovo spomnili nežnega glasu, božajočega klavirja in pesmi Kar tako, ob kateri so se mnogim zatresle brade in orosile oči. Tudi to pesem je odpel Easy – glasbenik, radijec in ljubiteljski igralec, ki je leta 1995 izdal svoj doslej edini album Galeb. In četudi je minilo že toliko let, se zdi, da je njegov čas šele prišel. Strokovna žirija festivala ga je lani nagradila za najboljšo izvedbo, v skupnem seštevku pa je osvojil tretje mesto. Na letošnjem festivalu se je vrnil s skladbo, ki poje o nasprotjih med njim in njo. Tako v studiu kot na festivalskem odru se je Easyju pridružil njegov prijatelj Rudi Bučar, s katerim velikokrat, sicer bolj zasebno, Easy rad igra in zapoje.

Zvrhan koš ostalih nagrad

Poleg velike nagrade so podelili skupno pet nagrad strokovne žirije. Nagrada za najboljšo glasbo je šla v roke Francesca Squarcie za skladbo v italijanskem jeziku Innamorarsi di te. Za to skladbo je Aleksander Valenčič prejel tudi nagrado za najboljši aranžma. Nagrada Danila Kocjančiča za najboljšega debitanta pa je šla v roke Ine Shai za skladbo Iščem sonce.

14 novih poletnih melodij

Na letošnjem festivalu so nastopili Bilbi, Ina Shai, skupina Mozaik, Klepač in Gustinčič KinG, Šturle, Tulio Furlanič, Polona Furlan, Žiga Rustja, Katrinas, Easy, Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri, Monika Pučelj, Eva Boto & Gašper Rifelj ter Alja Krušič.

In ko smo že ravno pri skladbah. Mnogi obiskovalci so v pesmih pogrešali sredozemski pridih, tiste lepe melodije, po katerih je bil festival znan. SlavkoIvančič je ob tem dejal, da je bil nabor skladb odraz trenutnega stanja na slovenski glasbeni sceni, izbrani izvajalci pa so bili kombinacija mladosti, neobremenjenosti in izkušenj. In svoje voditeljske izkušnje sta znova pokazala tudi Mario in Lorrela, ki sta dokazala, da je za dober festival potreben tudi uigran voditeljski par. Kot so uigrane melodije morja in sonca, ki so lani z živim spremljevalnim bendom naredile velik korak naprej. Pravzaprav je to tako rekoč – poleg Slovenske popevke, ki je letos ne bo – edini festival, kjer se celotna zgodba odvija izključno v živo.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste