Estrada

Peter Poles odprl vrata prenovljene Katrce

Nejc Simšič
3. 7. 2015, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Kultna gostilna v ljubljanski Rožni dolini je z novimi upravniki dobila novo preobleko in novo ime – Hiša piva in kulinarike.

Mare Vavpotič

Čeprav se je še prejšnji teden govorilo, da kultno restavracijo prenavljata voditelja Vid Valič in Peter Poles, je resnica končno prišla na plan. V igri je samo Peter Poles, ki se je v gostinski posel podal z oblikovalko Piko Justinek in njenim možem Petrom Brumnićem.

Mare Vavpotič

Vonj po pečenem mesu, trkanje kozarcev in glasba izpod rok slovenske skupine, ki igra tradicionalno irsko »pub« glasbo, je privabljalo že na vhodu v nabito poln letni vrt prenovljene kultne ljubljanske gostilne, kjer so bili zbrani vsi, ki nekaj veljajo v slovenski prestolnici. »Katrca je ena najstarejših gostiln v Ljubljani, ki na prekrasnem vrtu pod kostanji v Rožni dolini svoje goste razvaja že 110 let. Ker je letošnji jubilej okrogel in res visok, smo se odločili, da jo za darilo prenovimo in osvežimo z novo zgodbo,« je povedal eden od gostiteljev večera Peter Poles.

Mare Vavpotič

Verjamejo v gurmanske energije

Poles, Justinek in Brumnić pravijo, da verjamejo v zgodbo pronovljenega gostišča, ki je zadnja leta zamenjalo kar nekaj najemnikov, saj stavijo na koncept. »Mi stavimo predvsem na dobro hrano in zares široko ponudbo piv, ki jo bomo seveda nadgrajevali in prilagajali letnim časom ter različnim dogodkom – beer tastingom, degustacijskim dnevom in dnevom namenjenim določenim vrstam piva – Oktoberfest, Saint Patrick's Day, Queens Day, Dnevi belgijskih piv ...,« priznajo še novi vodje gostilne in dodajajo: »Prav neverjetno je, kako so že v prvih tednih po odprtju ljudje vzljubili naš vrt in na njem zelo radi kar malo obsedijo. Očitno so na delu gurmanske energije, ki že polno stoletje krožijo nad kostanji, ali pa imajo.« 

Mare Vavpotič

Združitev je recept za uspeh

Trio, ki vodi prenovljeno gostilno v Rožni dolini, ni neznanka na medijski sceni, zato tudi ni nič nenavadnega, da so združili moči. Pika Justinek, priznana modna oblikovalka, in njen mož Petrer Brumnić, ki skupaj uspešno vodita tudi lokal Franci na balanci, sta moči združila skupaj s Petrom Polesom, ki se je v gostinskem poslu znašel prvič. »To je zame sicer čisto nova sfera, a v tem zaenkrat uživam. Veliko damo na ponudbo in ker smo specializirani za piva, smo razmišljali v tej smeri, zato bomo v Katrci predstavili in delili znanje o pivu in obenem popeljali na čudovita kulinarična popotovanja – od vedno svežih XXL-brusket do testenin s tartufi,« je še povedal Peter, ki je z otvoritvenim večerom več kot zadovoljen.

Mare Vavpotič

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste