Čeprav se je še prejšnji teden govorilo, da kultno restavracijo prenavljata voditelja Vid Valič in Peter Poles, je resnica končno prišla na plan. V igri je samo Peter Poles, ki se je v gostinski posel podal z oblikovalko Piko Justinek in njenim možem Petrom Brumnićem.
Vonj po pečenem mesu, trkanje kozarcev in glasba izpod rok slovenske skupine, ki igra tradicionalno irsko »pub« glasbo, je privabljalo že na vhodu v nabito poln letni vrt prenovljene kultne ljubljanske gostilne, kjer so bili zbrani vsi, ki nekaj veljajo v slovenski prestolnici. »Katrca je ena najstarejših gostiln v Ljubljani, ki na prekrasnem vrtu pod kostanji v Rožni dolini svoje goste razvaja že 110 let. Ker je letošnji jubilej okrogel in res visok, smo se odločili, da jo za darilo prenovimo in osvežimo z novo zgodbo,« je povedal eden od gostiteljev večera Peter Poles.
Verjamejo v gurmanske energije
Poles, Justinek in Brumnić pravijo, da verjamejo v zgodbo pronovljenega gostišča, ki je zadnja leta zamenjalo kar nekaj najemnikov, saj stavijo na koncept. »Mi stavimo predvsem na dobro hrano in zares široko ponudbo piv, ki jo bomo seveda nadgrajevali in prilagajali letnim časom ter različnim dogodkom – beer tastingom, degustacijskim dnevom in dnevom namenjenim določenim vrstam piva – Oktoberfest, Saint Patrick's Day, Queens Day, Dnevi belgijskih piv ...,« priznajo še novi vodje gostilne in dodajajo: »Prav neverjetno je, kako so že v prvih tednih po odprtju ljudje vzljubili naš vrt in na njem zelo radi kar malo obsedijo. Očitno so na delu gurmanske energije, ki že polno stoletje krožijo nad kostanji, ali pa imajo.«
Združitev je recept za uspeh
Trio, ki vodi prenovljeno gostilno v Rožni dolini, ni neznanka na medijski sceni, zato tudi ni nič nenavadnega, da so združili moči. Pika Justinek, priznana modna oblikovalka, in njen mož Petrer Brumnić, ki skupaj uspešno vodita tudi lokal Franci na balanci, sta moči združila skupaj s Petrom Polesom, ki se je v gostinskem poslu znašel prvič. »To je zame sicer čisto nova sfera, a v tem zaenkrat uživam. Veliko damo na ponudbo in ker smo specializirani za piva, smo razmišljali v tej smeri, zato bomo v Katrci predstavili in delili znanje o pivu in obenem popeljali na čudovita kulinarična popotovanja – od vedno svežih XXL-brusket do testenin s tartufi,« je še povedal Peter, ki je z otvoritvenim večerom več kot zadovoljen.