Estrada

Razkrito! Na festivalu Pivo in cvetje tudi Natalie Imbruglia

K.S.
26. 5. 2015, 12.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Organizatorji festivala Pivo in cvetje še vedno držijo v rokavu kakšen skriti adut, razkrivajo pa eno letošnjih najbolj poznanih in uspešnih svetovnih zvezdnic. Natalie Imbruglia bo v juliju izdala novi album z naslovom Male ter s nastopom na festivalu Pivo in cvetje začela svojo evropsko turnejo.

Pivo in Cvetje

Avstralska pevka in igralka Natalie Imbruglia je izjemen uspeh v popularni glasbi dosegla že s svojim debitantskim albumom Left of the Middle v letu 1997 in velikim hitom Torn, priredbo izvirnika ameriških alter-rokerjev Ednaswap, ki ga je spremljal tudi uspešen video. Album so prodali v nakladi 7 milijonov po vsem svetu, skladba Torn pa se je kar po vrsti uvrščala na 1. mesto glasbenih lestvic, med drugim tudi na U.S. Billboard Top 40. Platinasto naklado je album dosegel tako v Veliki Britaniji, kot tudi v njeni rodni Avstraliji. Za skladbo Torn je bila nominirana za nagrado Grammy kar v treh kategorijah, leta 1998 pa je dobila nagrado MTV Video Music Award »Best New Artist« za najboljšo novo izvajalko.

»Torn« še danes ostaja sveža in poslušana glasba, ki ohranja Natalie visoko na listi glasbenih ustvarjalcev. Tudi skladba »Shive« iz njenega tretjega albuma Counting Down The Days (2005), je bila svetovni hit in bila kar 5 tednov na prvem mestu britanskega Airplay Chart.

Letos se po šestih letih vrača na glasbeno sceno s četrtim studijskim albumom Male, za katerega je navdih našla v izjemnih glasbenikih, kot so Damien Rice, Cat Stevens, Tom Petty, Pete Townsend, Zac Brown Band in številnih drugih; prva uspešnica, s katero je že marca letos napovedala album, pa je Instant Crush, priredba klubskega hita leta 2013 iz repertoarja francoskega dueta Daft Punk z gostom Julianom Casablancasom, ki je pesem v izvirniku tudi zapel. O njenem umetniškem pristopu k pesmi, je Natalia rekla: »V izvirni verziji se zaradi značilnosti Julianovega glasu, ki mi je, mimogrede, všeč, ne sliši bistva pesmi. Toda gre za čudovito zgodbo za katero sem želela, da jo ljudje slišijo in povežejo s tekstom. Zelo sem ponosna na to, kako nam je to uspelo«.

Producent albuma je Billy Mann, ki je do sedaj sodeloval z umetniki, kot so Pink, John Legend, Celine Dion, Martina McBride, Sting in številnimi drugimi. .

Album bo njenim oboževalcem na voljo od julija, prav v času festivala Pivo in cvetjePrav tako pa Natalie svoj evropski del svetovne turneje začenja z nastopom v Laškem, in sicer v četrtek, 16. julija, na odru Zlatorog. Verjamemo, da bo nekaj posebnega.

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste