Estrada

S ponosom nosim lento Miss Earth Slovenije 2014

am
6. 11. 2014, 20.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Lepota z namenom je slogan tretjega največjega lepotnega izbora, ki ga poznamo pod imenom Miss Earth. Slovenija v letošnem letu svoje upe polaga na Patricio Peklar.

Glede na to, da vsako leto organizacija izbere temo, povezano z varovanjem okolja, so se letos odločili, da morajo vsa dekleta pripraviti ekovideo, saj je letos v igri ekoturizem. »Jaz sem se kar dosti posvetila raziskovanju in prebiranju različnih člankov in tudi gledanju dokumentarnih filmov na spletu. Na svetovnem izboru teče veliko besede o tem in del ocenjevanja je tudi lastna predstavitev in interpretacija tematike tako ekoturizma kot tudi splošnega varovanja matere Zemlje. V teh zadnjih prelepih jesenskih dneh smo s snemalno ekipo na različnih lokacijah posneli nekaj kadrov, in sicer v ekokampu Koren, naselju Garden Village Bled, poleg tega smo obiskali še Sečoveljske soline ter se odpravili do gozdov na Pokljuki in v dolino reke Soče,« nam je zaupala Patricia, ki dodaja, da je del ocenjevanja tudi nacionalni kostum.

Nosila bo malce predelanega kurenta, ki so ga ustvarili v eni izmed najstarejših izdelovalnic kurentov v Sloveniji pod okriljem družine Klinc in v sodelovanju z mlado slovensko oblikovalko Karmen Koren, ki bo izdelala drugi del kostuma. »Tako sem nekako združila slovensko staro in novo zgodbo. Nobeno od dozdajšnjih deklet še ni predstavilo tega  pomembnega dela slovenske tradicije in se mi je to zdela odlična ideja,« je povedala Peklarjeva. In kako sploh poteka vse skupaj? »To je lepotno tekmovanje, in ker traja skoraj cel mesec dni ter je fizično in psihično zelo naporno, saj se ogromno potuje, sadi drevesa in podobno, se zavedam, da je treba tja oditi tudi v najboljši mogoči formi. To zame ni problem, saj se rada ukvarjam z različnimi športi, najraje tečem v naravi in tudi boksam. Zadnjih par mesecev vadim jogo in pilates, tako imenovano body balance vadbo, ker telo deluje kot celota in je treba v trening vključiti vse mišične skupine, da se razvije prava forma. Tudi v prehrano sem vključila še več zelenih smutijev iz špinače, ječmenove in pšenične trave z dodatki spiruline za več energije in čiščenje telesa. Svetovni izbor je na Filipinih in mislim, da je lepo, da se pred tem naučim nekaj vsakdanjih fraz v njihovem jeziku, kot so pozdravi, zahvale in podobno,« je navdušeno razložila misica, ki je za zaključek še dodala, da s ponosom nosi lento Miss Earth Slovenije 2014 in da komaj čaka, da bo odpotovala, saj bo to njeno prvo potovanje zunaj Evrope v popolnoma drugo življenjsko okolje.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste