Estrada

FOTO: Znani Slovenci sprejeli kuharski izziv

am
9. 10. 2014, 19.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V priljubljeni ljubljanski gostilni, ki je v novi kulinarični podobi na široko odprla svoja vrata, se je zgodilo zanimivo kulinarično popotovanje.

Vid Rotar

Na vrtu gostilne so svoj navdih našli tudi nekateri največji umetniki, Jean-Paul Sartre, Rihard Jakopič in Edvard Kocbek.

V romantični atmosferi je dogodek povezovala modna poznavalka Manja Plešnar, goste pa je z interpretacijami slovenskih skladb ob spremljavi pianistke Nataše Vester Trseglav navduševala glasbenica Christine.

hipno-diploma, hipnoza

Zanimivosti

Priložnost: V štirih dneh brezplačno do hipno diplome - delavnica, ki vas bo navdušila!

Znani estradniki – pisateljica Azra Širovnik, manekenka in notranja oblikovalka Jana Koteska, glasbenik Tomaž Ahačič - Fogl in pevec Matjaž Kumelj – so se pomerili v izdelovanju slivovih cmokov. Testo so najprej pregnetli in zvaljali, nato oblikovali cmoke in jih, ko so bili kuhani, okrasili z izbranimi sestavinami. Dela s testom se je še posebej veselila Jana Koteska, ki nam je priznala, da ne zna kuhati, ampak ima v načrtu, da se tudi na tem področju čim prej izpopolni. Azra Širovnik, ki sicer veliko kuha in peče, je v izzivu pokazala, da ima najbolj mirno in izkušeno roko.

Presenetil nas je Tomaž Ahačič - Fogl, ki se je za pultom odlično znašel in cmoke zelo lično dekoriral. Vedno nasmejani Matjaž Kumelj pa med gnetenjem testa ni pozabil zabavati gostov s svojimi duhovitimi izjavami. Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom strokovne komisije, ki so jo sestavljali Andreja Stanonik, direktorica gostilne Pri Katrci, novinarka Špela Jereb in oblikovalec Žiga Cepič. V kuharskem izzivu je zmagal Matjaž Kumelj, ki je žirijo navdušil z najboljšim okusom cmokov, saj je vanje poleg sliv dodal tudi gozdne sadeže in čokolado.

Zanimivosti

gebhard rosmanith (1)
Intervju

Na koncu ljudje jedo tisto, kar je v interesu korporacij

zanositev
Zgodba Melite Slavič

Rodila pri 46 letih: ni besed, ki bi opisale, kaj sem čutila, ko sem ga prvič zagledala

hladilnik, prenajedanje, nočni prigrizek
Zdravi prigrizki

Ste tudi vi nenehno lačni in brskate po hladilniku?

viki-groselj
Intervju

Viki Grošelj se po petdesetih letih vrača pod veličastni Makalu

pitje čaja
Zeliščni napitek

Za svežo in sijočo polt si vsak dan privoščite skodelico čaja

LEČA
Leča

Stročnica, ki bogati jedilnike in odpravlja slabokrvnost