Estrada

Katera je najbolj usodna ženska tega leta

Petra Julia Ujawe
5. 11. 2013, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Revija Eva bo v četrtek skupaj z bralci in bralkami izbirala jubilejno, že deseto usodno žensko. Femme fatale je ženska, ki je na slovenskem prostoru pustila določen pečat s svojo karizmo, dosežki, prijaznostjo in neustrašnostjo, značajem in nastopom. Tudi letošnji izbor poteka pod sponzorstvom vodilne kozmetične hiše, Kozmetike Afrodita. Ta se pridružuje predstavitvi žensk, ki so navdušile ne le s svojimi izjemnimi lastnostmi in dosežki, ampak tudi s svojo lepoto. Slednja je pri vsaki izmed njih tista, ki žari od znotraj navzven. In katera bo najbolj usodna letos?

Viktorija Bencik Emeršič je igralka, ki navdušuje v Mestnem gledališču ljubljanskem. Kot mamica skoraj petletnemu Tiborju in žena prav tako znanega igralca Bojana Emeršiča pa je ena izmed tistih žensk, ki se trudijo uskladiti zasebno življenje s kariero. »Nedvomno sem najbolj ponosna na to, da sem mama,« pravi. »In na to, da lahko ob tem uspešno uresničujem tudi druge cilje.«

Mediaspeed

Eva Aljančič, direktorica prodaje in marketinga pri Si.mobilu, poudarja, da so ji v vzor ženske, ki cilje v življenju dosegajo na pozitiven način – z jasno in odkrito komunikacijo, brez čustvenih izsiljevanj, vedoč, da so v odnosih spoštovane in enakopravne. Svoj uspeh in posebnost vidi v tem, da uspešno združuje kariero in družinsko življenje. »Kar je včasih lahko fatalno težko,« se zasmeji.

Mediaspeed

»Žal mi je besede usodna v besedni zvezi femme fatale, ker asociira na negativno, uničujočo žensko energijo,« pravi Alida Bevk, ki s svojimi zanimivimi vlogami navdušuje v ljubljanski SNG Drami. »V mojem videnju je femme fatale razbremenjena te težke stigme. Povezujem jo z brezčasno ženstvenim namesto usodnim, ki uničuje.« Njeno profesionalno življenje zapolnjuje raznovrstnost, kar je dokazala že pred desetimi leti z Borštnikovo nagrado za mlado igralko.

Mediaspeed

Ana Lukner se je v slovenska srca usedla kot dobrotnica, ki je Slovence prebudila iz apatičnosti. Simpatična svetlolaska je namreč s svojo dobrodelno pobudo Anine zvezdice ustanovila organizacijo, ki pomoči potrebnim dostavlja hrano, ki jo darujejo dobri ljudje po celi Sloveniji. Njihovo delovanje je transparentno, saj ne sprejemajo ničesar drugega kot samo hrano. »Kar rečem, to naredim,« odgovori na vprašanje po njenih fatalnih lastnostih.

Mediaspeed

Jana Morelj je poznana kot radijski glas, ki je čez čas zaplaval tudi v televizijske vode. »V življenju sem najbolj ponosna na to, da so moji starši ponosni name,« se nasmehne. Jana se namreč zaveda, kako pomemben je lahko vzor za mlajše, ki vzornike še iščejo. »Tudi moji mlajši sestri sem v vzor in se zavedam tega, da sem kot medijska oseba bolj na očeh in moram zato biti še bolj odgovorna s svojimi besedami in dejanji.«

Mediaspeed

Milena Kalacun je v slovenskem medijskem prostoru znana kot svojevrstna gurujka na področju medijskega in poslovnega svetovanja. V svojem poslovnem življenju je najbolj ponosna na to, da si je že zelo zgodaj, pri šestindvajsetih letih, zgradila kariero in zasedala zelo visoka delovna mesta. »Čeprav za ta mesta nisem bila nujno dovolj zrela, sem si to upala in imela pogum, da sem šla na to pot.«

Mediaspeed

Jelena Aščić je v svoji pestri novinarski karieri dosegla že veliko, pa vendar skromno poudari, da same sebe ne vidi kot fatalne ženske. »Vsekakor sem ponosna na to, da kariero gradim na svojem delu in ne na pojavljanju na ekranu. Pri meni imata prednost kakovost in vsebina izdelkov,« pravi. To je njeno delo, na katerem sicer ne bo viden njen obraz, a je vsekakor odraz njenega dela.

Mediaspeed

Jerca Zajc Šušteršič je pri svojem delu suverena, kar je nedvomno odraz tega, da v njem uživa. »Zelo rada hodim v službo, čeprav sem mama in obožujem svojo hčerko. Vem, da ne bi bila izpopolnjena, če ne bi imela rada svojega dela.« Kar se tiče usklajevanja družine in službe, pa pravi, da se ključ skriva v dobri organizaciji. Čeprav je voditeljica, se še vedno počuti kot novinarka in prizna, da morda pogreša raziskovalno delo.

Mediaspeed

Ajda Smrekar je igralka, ki že nekaj let navdušuje v različnih vlogah na televizijskem ekranu. »Femme fatale je bitje, ki s svojimi čari vzbuja neobvladljivo moško slo in moške s tem pahne v pogubo. Podobno kot sirene ali muze v grški mitologiji.« Kot igralka se prelevi v številne vloge: »Lahko sem služkinja Claire, nežna Ofelija, neizprosna in spletkarska Kasija, moški ali ženska, trmasta Sapramiška, neumna blondinka, femme fatale ali 'femme brutale'

Mediaspeed

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste