Ostali športi

Slovenke s preobratom do zmage v Mariboru

STA/J.P.
6. 7. 2014, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Mariboru dobila drugo tekmo z Azerbajdžanom v evropski ligi. V 10. krogu so izbranke Bruna Najdiča po zaostanku 0:2 naredile preobrat in zmagale s 3:2 (-19, -23, 20, 28, 7).

Drago Wernig/KMA

Potem ko je slovenska ženska odbojkarska reprezentance v sobotni tekmi 9. kroga evropske lige v Mariboru z 1:3 izgubila poti Azerbajdžanu, sta izbrani vrsti obeh držav danes odigrali še tekmo 10. kroga. Tokrat so po zanimivi in izenačeni igri slavile slovenske odbojkarice s 3:2.

Slovenke so tekmo začele zbrano in odločno, z željo, da se tekmicam oddolžijo za poraz. Plod take igre v prvem nizu je bilo vodstvo 9:6 in 14:9. V nadaljevanju so gostje izpeljale nekaj uspešnih napadov, z delnim izidom 5:0 izenačile rezultat, zasuk pa jim ni uspel. Po minutah izenačene igre so Azerbajdžanke spet dokazale kakovost, izvedle so nekaj neugodnih začetnih udarcev, z visokim blokom zaustavljale slabo izpeljane napade domačih odbojkaric, za nameček pa bile neustavljive v napadu. Pri prednosti 18:17 so gostje z delnim izidom 6:0, do katerega so jim s slabim sprejemom pomagale tudi tekmice, povedle 23:18 in pot do zmage v nizu je bila odprta.

Podobno kot v uvodnem nizu so slovenske odbojkarice tudi drugega začele poletno. Povedle so s 4:1 in z zbrano igro ob prvem tehničnem odmoru ohranile dve točki prednosti. Pri vodstvu 9:7 je na sceno stopila 198 cm visoka Polina Rahimova, ki je na prvi tekmi dosegla kar 28 točk. Z nekaj imenitnimi potezami v napadu in obrambi je poskrbela za preobrat ter vodstvo Azerbajdžank z 12:9. Slovenke so do drugega tehničnega odmora prednost tekmic znižale na točko, v nadaljevanju pa se je vnel boj za vsako točko, ekipi sta se menjavali v vodstvu, rezultat je bil večkrat tudi izenačen, nazadnje pri 23:23, nato pa so gostje po dveh napakah slovenskih igralk osvojile dve točki zapored in tudi niz.

Še najbolj prepričljivo so slovenske odbojkarice začele tretji niz. Po nekaj izdelanih akcijah so povedle s 7:2 in 8:4. Tudi v nadaljevanju so slovenske odbojkarice imele pobudo na igrišču, prednosti štirih ali petih točk, ki so bile plod uspešnih napadov Ize Mlakar in Marine Cvetanovič, pa so ohranile vse do drugega tehničnega odmora (16:11). Gostje so v nadaljevanju uredile svoje vrste in se z zanesljivo igro približale na točko (17:16). Pri vodstvu 19:16 je poškodovano Niko Blagne zamenjala Sara Valenčič, ki je v igro vnesla dodatno živahnost. Prednost domačih je rasla iz minute v minuto, tako da so zanesljivo osvojile niz.

V četrtem nizu so gostje prevzele vajeti igre v svoje roke. Igrale so zanesljivo in si do prvega tehničnega odmora priigrale tri točke prednosti. Tudi v nadaljevanju so imele pobudo na igrišču ter vodile z 18:12 in 21:15. Tedaj pa se je začel zasuk. Slovenske odbojkarice so zaigrale kot prerojene, pri 22:22 izničile prednost tekmic, nato v izenačeni in razburljivi končnici z zmago 30:28 izenačile rezultat v nizih.

* Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika: Frigne (Belgija) in Kolos (BiH). 
* Slovenija: Mori, Hutinski 15, Blagne 5, Medved, Kaučič 12, Mlakar 23, Valenčič 7, Najdič, Igličar, Cvetanovič, Založnik, Ščuka. 
* Azerbajdžan: Alijeva, Gurbanova 11, Abdulazimova 8, Matjasovska-Agajeva 3, Zidkova 13, U. Karimova, A. Karimova 7, Kiseljova, Rahimova 29, Habibova 5, Makarenko, Pavlenko. 

Peti niz je mineval v znamenju boljše igre slovenskih odbojkaric, ki so ves čas vodile in ga tudi prepričljivo dobile.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste