Nogomet

Tim Mataž jih zapušča

il/M.J.
11. 2. 2014, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Reprezentančni napadalec Tim Matavž bo po šestih letih in pol v teh dneh očitno zapustil Nizozemsko.

Nikola Miljković

Po informacijah, ki prihajajo iz te države, ga od prestopa v Rubin loči le zdravniški pregled. Ostale stvari naj bi bile že dogovorjene, 25-letnik iz Šempetra pri Novi Gorici pa bi se moral svojim novim soigralcem kmalu pridružiti na pripravah v Španiji.

Že nekaj časa se je govorilo o možnosti, da bi Matavž lahko zapustil vrste PSV-ja iz Eindhovna. V preteklosti je zanimanje zanj pokazalo kar nekaj klubov, med katerimi najdemo Newcastle, Napoli, Lazio, Fiorentino, Hamburg in Southampton, a vseeno ni bilo ničesar tako konkretnega kot ravno v teh dneh, ko se je zanj resno ogrel Rubin.

Klub iz Kazana je pred dnevi ostal brez prvega napadalca, saj je Jose Rondon odšel k Zenitu iz Sankt Peterburga, ki je zanj odštel osemnajst milijonov evrov. Seveda so se odgovorni v klubu takoj zganili in spustili na lov za novim napadalcem, idealno zamenjavo za 24-letnega Venezuelca pa našli v Matavžu. Slednji je v zadnjem času za PSV igral bolj malo, nekaj je bila za to kriva poškodba, nekaj velik nabor igralcev na njegovem igralnem mestu.

Trener Phillip Cocu ima zelo dobro popolnjeno napadalno vrsto, v kateri se je konkurenca s prihodom Kostaričana Bryana Ruiza - posodil ga je Fulham - še dodatno zaostrila. Od prej so tu Jürgen Locadia, Luciano Narsingh, Zakaria Bakkali, Memphis Depay, iz ozadja na svojo priložnost čaka še Alex Schalk. Cocu bi zato Matavžu težko zagotovil mesto v udarni enajsterici in verjetno je za vse bolje, da si Slovenec poišče novo okolje.

Matavž bi s tem spet dobil priložnost za (redno) dokazovanje, medtem ko bi nizozemski velikan z njegovo prodajo iztržil lep kupček denarja. Na srečo vseh se je kljub koncu prestopnega roka v večini evropskih držav pred dnevi oglasil Rubin, ki si našega reprezentanta obenem tudi lahko privošči. O tem je nekaj besed spregovoril že Matavžev zastopnik Henk van Ginkel: »Mislim, da ne bi smelo priti do kakršnihkoli težav pri prestopu. Jasno je, da na Nizozemskem ni kluba, ki bi bil sposoben ponuditi toliko, kolikor lahko ponudi Rubin. Upam, da bo šlo vse tako, kot je treba.«

In očitno bo res šlo. V javnost so že pricurljale nekatere podrobnosti prestopa, in če jim gre verjeti, bo PSV s prodajo dobil 7,8 milijona evrov, od česar bo moral 230 tisočakov odšteti Matavževemu prejšnjemu klubu Groningenu. Rdeče-beli bodo s tem poslom torej nekaj zaslužili, saj so sami avgusta 2011 zanj plačali sedem milijonov evrov. Matavž naj bi Rubinu obljubil štiriinpolletno zvestobo. Od stiska rok naj bi vpletene strani ločil le še zdravniški pregled, ki ga bo napadalec v kratkem opravil v Nemčiji ali Švici.

Če ne bo prišlo do nepredvidenih težav, se bo nato podal v Španijo, kjer se pripravljajo njegovi novi soigralci. Rusko prvenstvo se bo s tekmami 20. kroga nadaljevalo 8. marca, Rubin pa je kljub le petim porazom (pet zmag in devet remijev) trenutno uvrščen na enajsto mesto prvenstvene lestvice. Za vodilnim dvojcem Zenit-Lokomotiv Moskva zaostaja za štirinajst točk.

Kot smo prej omenili, je Matavž v PSV prišel avgusta 2011, v rdeče-belem dresu je na 98 tekmah (v vseh tekmovanjih) dosegel 44 zadetkov. Kot se zdi, je zadnji nastop vknjižil v soboto, ko je proti Twenteju v igro vstopil v sodniškem podaljšku.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste