Nogomet

Iz Milana v Ljubljano?

jb/M.J.
24. 1. 2014, 07.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenija se pripravlja na napovedani prihod zime (ta naj bi končno le pokazala svoj pravi obraz), nogometaši, ki se na drugi del sezone pripravljajo na domačih tleh, pa držijo pesti, da se vremenoslovci znova motijo.

vszi

Če bo snežilo snežilo, bo to neugodno za številne, tudi za Olimpijo, ki se bo doma pripravljala vse do 30. januarja.

Preden bodo zmaji odpotovali na Hrvaško (nastanjeni bodo v Umagu, hotel Sol Garden Istra bo njihov začasni dom vse do 15. februarja), bodo odigrali še eno prijateljsko tekmo. Ta je načrtovana za soboto, nasprotnik bo nekdanji prvoligaš Livar. Ljubljančani in Dolenjci se bodo pomerili na Kodeljevem, tam se bo na igrišču z umetno travo obračun začel ob 13. uri. Trener zeleno-belih Milorad Kosanović skrbi glede igralskega kadra nima, v tem trenutku sta na stranskem tiru le dva. Nik Omladič še čuti bolečine v gležnji, v katerega je dobil udarec na tekmi z Medvodami, zato v teh dneh v glavnem le teče, toda že v kratkem se bo pridružil soigralcem. Ti pogrešajo tudi Andraža Šporarja, prvi strelec Olimpije bo s polno paro začel vaditi šele v Umagu. Mladi zvezdnik je imel kar nekaj časa težave z gležnjem, zato za zdaj trenira po posebnem programu. To seveda pomeni, da branilcem Livarja ne bo treba skrbeti, kako ga ustaviti, Šporar bo le gledalec.

Bo pa zato Kosanović bržčas lahko računal na tri nove nogometaše. Nihče sicer (še) ni podpisal pogodbe, ni rečeno, da jo sploh kdo bo. Trojica je zgolj na preizkušnji, slednja bo verjetno trajala do sobotne tekme. Ob tem je zanimivo naslednje: Olimpija njihove identitete noče razkriti. Razlog za to je preprost. Ko so zmaji pred dnevi sporočili, da sta na preizkušnjo prišla Hrvata Nenad Dedić in Ivor Weitzer, je bila uprava deležna ostrih, celo neokusnih kritik. Nekako v smislu: »Kje ste vendarle našli ta nikomur poznana nogometaša!?« Ali je bilo to pošteno do vseh vpletenih ali ne, je nekaj, o čemer bi lahko razpredali na dolgo in široko, v vsakem primeru pa so se iz tega pri Olimpiji nekaj naučili. Zdaj torej molčijo, trojica novincev, ki se je pridružila treningom, ostaja neimenovana. Kar smo uspeli izbrskati, je zgolj, da ne gre le za tuje nogometaše ... No, pa še nekaj: z Olimpijo naj bi treniral tudi Mitja Novinić! Gre za 22-letnega nekdanjega mladega slovenskega reprezentanta, ki se je v zadnjem času dokazoval v Italiji. Leta 2011 je odšel iz Nafte in podpisal za veliki Milan, slednji ga je v preteklih dveh sezonah posodil, najprej Virtusu iz Lanciana, nato še Teramu. Vmes si je Novinić huje poškodoval koleno, v tem trenutku pa je brez kluba.

Bo pa zato Kosanović bržčas lahko računal na tri nove nogometaše. Nihče sicer (še) ni podpisal pogodbe, ni rečeno, da jo sploh kdo bo. Trojica je zgolj na preizkušnji, slednja bo verjetno trajala do sobotne tekme. Ob tem je zanimivo naslednje: Olimpija njihove identitete noče razkriti.

Brez prave podlage

Ali bo kdo od trojice ostal ali ne, bomo šele videli, kakor tudi, ali bo odšel še kdo od teh, ki so že na plačilnem seznamu kluba. »Verjetno ne,« pravi tiskovni predstavnik Olimpije Tine Zupan. Zanimalo nas je seveda tudi, ali drži, kar se govori v Srbiji: da želi Slaviša Stojanović v Crveno zvezdo pripeljati Bobana Jovića. »Nič ne vemo o tem, nismo imeli nobenih stikov z omenjenim klubom,« je dodal Zupan. Več kot očitno gre torej za govorico brez prave osnove, žalostno dejstvo je tudi, da Crvena zvezda v tem trenutku nima dovolj denarja, da bi si Jovića lahko privoščila. Že svojih igralcev ne more plačevati, kako si bo potem lahko privoščila enega boljših nogometašev slovenskega prvenstva ...

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste