Košarka

New York izgubil po podaljšku

STA/M.J.
13. 2. 2014, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je ekipa New York Knicks po podaljšku doma izgubila proti Sacramento Kings s 101:106, Beno Udrih pa za gostitelje ni zaigral. Los Angeles Clippers, kjer Saša Vujačić v dresu gostiteljev prav tako ni dobil priložnosti, so Portland Trail Blazers premagali s 122:117.

Reuters

New York kljub podaljšku ni navdušil domačih navijačev, proti Sacramentu je izgubil s 101:106. Rudy Gay je izenačil v rednem delu in nato v podaljšku dosegel trojko, skupaj pa zbral 20 točk in bil tako nerešljiva uganka za domačine v ključnih trenutkih tekme. Jimmer Fredette je vknjižil rekordnih 24 točk, Isaiah Thomas je dodal 20 točk. Z 19 točkami se je pri gostih izkazal še DeMarcus Cousins, k temu pa dodal še 14 ujetih žog. S 36 točkami je bil pri domačih razpoložen Carmelo Anthony, ki je zbral še 11 ujetih žog.

Prvič je Sacramento na tekmi proti New Yorku vodil Michael Malone, ki je bil uspeha zelo vesel. "To, da sem iz New Yorka, da tukaj živi moja družina in da sem tu začel svojo pot, to je zame preprosto uresničitev sanj. Da sem se vrnil in to kot glavni trener ter prvič premagal Knickse, to je preprosto neverjeten trenutek zame, za mojo mater, očeta in družino," je po tekmi dejal Malone. Ta je štiri leta znanje nabiral kot pomočnik trenerja New Yorka. Domače je reševal Anthony: "Nisem pričakoval, da bomo v tem položaju, v katerem smo. Ampak zdaj je, kar je, treba je najti pot iz krize."

Los Angeles Clippers spet niso dali priložnosti Vujačiću, ki je bil pri njih zgolj na 10-dnevnem preizkusu. Ekipa je s 122:117 premagal Portland, s 36 točkami pa je bil najuspešnejši Blake Griffin, ki je zbral tudi deset ujetih žog. LaMarcus Aldridge jih je za goste prispeval 25.

Dallas Mavericks so z 81:73 premagali vodilno ekipo vzhodne konference Indiana Pacers. Za Dallas je bila to že šesta zmaga v zadnjih sedmih dvobojih, Indiana je v 28. domači tekmi tretjič priznala poraz. Pri gostih je bil s 23 točkami najboljši Monta Ellis, Nemec Dirk Nowitzki jih je prispeval 18. Najučinkovitejši pri Indiani je bil s 14 točkami George Hill.

V ostalih tekmah so Golden State Warriors s 110:111 izgubili proti Miami Heat, Orlando Magic pa proti Memphis Grizzlies z 81:86. Toronto Raptors so bili od Atlanta Hawks boljši s 104:83, Boston Celtics so proti San Antonio Spurs klonili z 92:104, New Jersey Nets so Charlotte Bobcats ugnali s 105:89, Detroit Pistons pa so morali Cleveland Cavaliers priznati premoč z 89:93. Houston Rockets so Washington Wizards odpravili s 113:112, Milwaukee Bucks so proti New Orleans Pelicans izgubili z 98:102, Minnesota Timberwolves so Denver Nuggets premagali s 117:90, Utah Jazz pa Philadelphia 76ers s 105:100.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov