Šport

Minister Pikalo izročil čeke dobitnikom medalj v Sočiju

U.K.
7. 4. 2014, 15.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo je sprejel športnike, ki so na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju osvojili medalje, ter njihove trenerje.

Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport, je športnikom in trenerjem, ki so na letošnjih olimpijskih igrah v Sočiju osvojili medalje, predal čeke z denarnimi nagradami. Te so bile sicer že izplačane, zaradi tekmovalnih obveznosti pa športnike prej ni bilo mogoče dobiti za sprejem. Osrednji bo sicer ob 18. uri v Ljubljani.

Sprejem celotne slovenske reprezentance, ki je februarja navduševala s svojimi predstavami na zimskih OI v Rusiji, bo Olimpijski komite Slovenije pripravil ob 18. uri, ko se bodo navijači in športniki srečali pred Hipermarketom Mercator v Ljubljanski Šiški.

Ob 16. uri pa bosta predsednik republike Borut Pahor in predsednica vlade Alenka Bratušek skupaj sprejela najuspešnejšo slovensko reprezentanco v zgodovini zimskih olimpijskih iger v predsedniški palači.

Na sprejemu pri ministru so bili bronasta tekačica na smučeh Vesna Fabjan, prav tako bronasta biatlonka Teja Gregorin, deskar Žan Košir, ki je bil srebrn in bronast, ter trenerji Andrea Massi, Marko Gracer in Uroš Velepec, z nekaj zamude pa tudi dvakrat zlata alpska smučarka Tina Maze, ter vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi. Izmed dobitnikov medalj sta manjkala skakalec Peter Prevc, srebrn in bronast na OI, ter trener skakalcev Goran Janus.

"Ponosna sem na to, da sem bila del tako uspešne reprezentance. Tudi na to, da nam je uspelo združiti Slovence in Slovenijo, da smo čutili in dihali kot eno. Dosegli smo izjemne rezultate, upam pa, da bodo navijači v prihodnje zadovoljni tudi z manjšimi uspehi," je v zahvali dejala Fabjanova. "Nikoli še nisem bil tako ponosen, kot v času OI v Sočiju. Izjemni tekmovalni uspehi, številne pohvale in čestitke organiziranosti športa v naši državi ... Lahko rečem le, globok poklon športnikom in tudi tistim, ki skrbite, da so taki dosežki sploh izvedljivi," je dejal Pikalo.

Slovenski športniki so v Sočiju osvojili kar osem kolajn in številna druga visoka mesta, hokejisti pa so se presenetljivo uvrstili v četrtfinale. Mazejeva je prejela ček v višini 47.600 evrov, Prevc in Košir sta dobila vsak po 29.750 evrov, Fabjanovi in Gregorinovi pa je pripadlo po 11.900 evrov. Trener Prevca Janus je prejel 14.875 evrov, trener Koširja Franc Sitar 14.850 evrov, trenerjema Fabjanove Gracerju in Gregorinove Velepcu je pripadlo po 5950 evrov, Massiju pa 23.800 evrov.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov