Šport

Tina Maze prvič v tej zimi pometla s konkurenco

sta/mv
25. 1. 2014, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tina Maze je zmagala na drugem smuku za svetovni pokal alpskih smučark v italijanski Cortini d'Ampezzo in je prvič v olimpijski zimi premagala vse tekmice (1:37,79). Druga je bila Švicarka Marianne Kaufmann-Abderhalden (+0,27), tretja pa Tina Weirather iz Liechtensteina (+0,38). Maruša Ferk, druga Slovenka, je bila 28. (+1,68).

Tina Maze, lanska skupna zmagovalka pokala, je imela tretjič v treh dnevih na progi Olympia delle Tofane startno številko 19 in se z njo četrtič v tej zimi povzpela na zmagovalni oder. Druga je bila v Val d'Iseru na smuku, tretja v St. Moritzu na veleslalomu in v Leviju na slalomu. Dosegla je 69 zmago za slovensko alpsko smučanje, sama pa jih ima sedaj 23. Potem, ko je bila v Cortini v četrtek šesta na superveleslalomu in v petek sedma na smuku, je v smuku na tretji tekmi v treh dneh zabeležila tretjo smukaško zmago v pokalu. Pred tem je bila prva v St. Moritzu 2. februarja 2008 in v Garmisch-Partenkirchnu 2. marca 2013, njena prva tri mesta pa so tudi edina prva mesta slovenskih smučark v tej disciplini.

Tina z zmago napovedala olimpijsko odličje

Na 22. tekmi v tej sezoni je Mazejeva pred tem vodilno Kaufmann-Abderhalden pri prvem merjenju časa prehitela za 16, na drugem za 62, na tretjem pa za 53. stotink sekunde. Na koncu se je lanska skupna zmagovalka pokala veselila prvega mesta na tekmi, s katero so nadomestili odpadli nastop v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. S tem je dokončno napovedala, da bo dvema srebrnima medaljama iz Vancouvra skušala prihodnji mesec na olimpijskih igrah v Sočiju dodati še kakšno odličje. Nemka Maria Höfl-Riesch, ki je v petek dosegla tretjo zmago v tej zimi, je bila četrta. Že kmalu po startu je imela precej težav in je že pri prvem merjenju časa za Črnjanko zaostajala za skoraj pol sekunde (+0,42) in tega nato do cilja ni mogla več nadoknaditi. Avstrijka Anna Fenninger je peto mesto delila z Američanko Stacey Cook, sedma pa je bila druga tekmovalka iz ZDA, Julia Mancuso. Američanki sta dva tedna pred OI v Rusiji v vse boljši formi, a formo pred najpomembnejšimi tekmami v Sočiju stopnjuje tudi Črnjanka. Pred nedeljskim superveleslalomom v Cortini je Höfl-Riescheva še vedno prva v skupnem seštevku pokala. Ima 1011 točk, sledita Tina Weirather (863) in Fenningerjeva (839), na četrto mesto pa se je povzpela Mazejeva (709). Slednja je v smukaškem seštevku peta (333), vodi pa Höfl-Riescheva (475).

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste