Zvezde

Vroči voditelji informativnih oddaj: Televizijske urednice se pulijo zanje!

LŽ / Foto: Alenka Žavbi in arhiv televizij
9. 3. 2015, 13.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V informativnih uredništvih slovenskih televizij kar mrgoli brhkih novinark, ki lahko vsak hip prevzamejo vodenje kakršne koli oddaje, že leta pa spremljamo težave urednikov, ko je treba najti novega voditelja. Predstavnikov močnejšega spola, ki so dovolj spretni in zreli za prevzem voditeljskega položaja in hkrati zadovoljujejo še minimalne vizualne zahteve gledalcev, preprosto ni. Zato so fantje in možje, ki so že na voditeljskih stolčkih, toliko bolj iskani in se ponudb konkurence dobesedno otepajo. Za koga se v ozadju televizijske urednice in uredniki dobesedno pulijo?

Jani Muhič

Jani Muhič

Kdo bi si pred leti mislil, da bo vedno nasmejani Dolenjec iz rahlo debelušnega televizijskega novinarja, specialista za vojsko, postal eden najbolj iskanih – če ne kar številka ena – voditeljev televizijskih informativnih oddaj. Jani Muhič se je, preden je sedel na voditeljski stolček 24ur zvečer, znebil približno toliko kilogramov, kot jih je zapisanih v naslovu oddaje, ki jo je prevzel. Še vedno se vsak dan vozi v službo iz rodnega Novega mesta, kjer ga ob ženi Andreji, po poklicu učiteljici, razveseljujejo še njuni trije otroci Špela, Matic in Žiga. Slišati je, da si Janija ob Pop TV, ki ji je zvest že od samega začetka, trenutno najbolj želijo na Televiziji Slovenija.

Vir: arhiv Svet24
Slavko Bobovnik

Slavko Bobovnik 

Zanimivo, da se tako kot sovoditelj Petre Kerčmar pri oddaji 24ur Jani Muhič tudi voditelj Odmevov Slavko Bobovnik vsak dan pripelje v službo iz rodnega kraja, le da ne iz Dolenjske, ampak iz Koroške, da je tudi njegova žena Breda po poklicu učiteljica in da ima tako kot mlajši kolega s konkurenčne televizije tudi on dva sinova, nima pa hčerke. Čeprav je slišati, da šefi na TVS razmišljajo o Slavkovi upokojitvi, pa se po drugi strani šušlja, da utegne visokorasli sivolasec kariero nadaljevati na kakšni drugi televiziji, na primer Planet TV. Ponudbo naj bi dobil mamljivo, a med njegovimi kolegi velja prepričanje, da bo na koncu »scagal«, tako kot je predlani na začetku leta, ko so ga odkrito vabili na Pop TV.

Mirko Mayer

Mirko Mayer 

Mirko je nedvomno največje odkritje lanskega leta. Še vedno je težko razumeti, da so imeli na Kanalu A leta in leta tak voditeljski dragulj in ga niso prepoznali. Je pa to na srečo uspelo Planet TV, kjer je simpatični Gorenjec čez noč postal prvo ime oddaje Danes. Septembra mu na Planetu poteče pogodba, in če gre verjeti šušljanju s TVS, mu je nova direktorica Ljerka Bizilj že poslala namig, da računa nanj. A Mirko ni priljubljen samo pri televizijskih gledalcih, ampak ga občudujejo tudi kolegi, ob strani pa mu vedno stoji žena Tjaša, ki dela na eni od radijskih postaj in s katero imata hčerko Ajdo, ki bo šla jeseni v šolo, in sina Jana, ki bo letos star dve leti.

Uroš Slak velja za najbolj vročega voditelja televizijskih informativnih oddaj zadnjih dveh desetletij.

Uroš Slak 

Če gre sklepati po tem, koliko prestopov je opravil, potem lahko mirno zapišemo, da je Uroš Slak najbolj vroč voditelj televizijskih informativnih oddaj zadnjih dveh desetletij. A obstajajo še drugačna merila za odličnost, česar se magister pravnih znanosti dobro zaveda. Po nedavnem pobegu s Planet TV pred novim šefom Tomažem Perovičem se zdaj povratnik na Pop TV pripravlja na vodenje oddaje 24ur zvečer in se otepa očitkov, da bosta s partnerico Petro Kerčmar in svojima ambicioznima značajema prevzela celoten Pop. Pa bi bilo to kaj slabega?

Dejan Ladika

Dejan Ladika 

Zaradi deškega videza je pri voditelju Dnevnika Dejanu Ladiki trajalo precej dlje, da so mu gledalci začeli zaupati, kar je osnovni pogoj za uspešno vodenje informativne oddaje. Ko se bo z leti še malo obrusil, pa lahko Belokranjec postane tudi prvo voditeljsko ime. V to nesporno verjame tudi Dejanova žena Erika Pečnik, tudi novinarka na Televiziji Slovenija, s katero sta si lani poleti obljubila zvestobo do groba na precej nenavaden način. Gostje so mislili, da so povabljeni na rojstnodnevno zabavo, ko pa so prišli na prizorišče praznovanja, so ugotovili, da so v resnici svatje na poroki.

Igor Bergant

Igor Bergant 

Naj se Igor pri Odmevih še tako trudi biti »pravi« voditelj informativne oddaje, nekateri televizijski gledalci v njem še vedo vidijo »zgolj« športnega novinarja in komentatorja. Toliko časa je pač opravljal to delo in ljudje se preprosto težko navadijo na spremembe. Pa še o njegovih hudih tekaških dosežkih se nenehno govori, saj Igor spada med najhitrejše rekreativne maratonce. Njegov rekord na 42-kilometrski razdalji je 3:14:18. Odkar teče, je tudi Igor precej tanjši, kot je bil na začetku novinarske kariere. Nekateri menijo celo, da je zdaj presuh.

Edi Pucer

Edi Pucer 

Trenutno so misli in cilji voditelja oddaje 24ur na Pop TV Edija Pucerja verjetno bolj kot v kariero usmerjeni v zasebno življenje. S sopotnico Petro sta nekaj malega manj kot tri leta po prvorojencu Jonu dobila še drugega sina. Malčku so nadeli ime Domen in očka je bil ob njegovem rojstvu povsem očaran. Tokrat je bil malce zgovornejši kot prvič in je sovoditeljici Darji Zgonc ter kolegom v službi nesramežljivo razložil, kako je bilo pri porodu in kakšna čustva so ga prevevala, ko so mu v roke položili korenjaka, kot Primorec ponosno imenuje svojega drugega sina.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste