Zvezde

Znan obraz ima svoj glas: Frenk išče ljubezen!

Andreja Comino
9. 3. 2015, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Domačini v vasi Podcerkev pri Starem trgu pri Ložu ga poznajo kot Franca Žnidaršiča, preostali Slovenci pa kot Frenka Novo, ki je s skupino Babilon doživel velike uspehe, nato pa deloval bolj iz ozadja. Frenka ni sram priznati, da se v teh časih samo od glasbe ne da živeti, zato se je lotil še drugih stvari. Med drugim se ukvarja z lesom, saj imajo doma veliko gozdov. Konec lanskega leta je postal dedek, v začetku letošnjega je sprejel povabilo v šov Znan obraz ima svoj glas. Končno pa si želi spoznati dekle, s katero bi se ujel in si ustvaril lepo skupno življenje.

Frenk Nova - foto 6

Vesel sem bil povabila na avdicijo Znan obraz ima svoj glas. Doživljam jo kot največjo priložnost po razpadu skupine Babilon. Nisem se umaknil iz glasbenih vod, le medijsko nisem bil toliko pristoten. Trikrat sem bi na Slovenski popevki, Emi ter Melodijah morja in sonca. Šel sem na festivale, ki so se pokazali kot nepraktični in neodzivni. Delal sem za zavod, ki je za festivale zmetal kopico denarja, nato pa pesmi, s katerimi smo nastopili, nihče ne vrti. Za glasbenike so težki časi. Na televiziji praktično ni oddaj, kjer bi lahko nastopili, na radijskih postajah vrtijo zelo malo slovenske glasbe. Očitno nismo tako pomembni za slovensko kulturo. Tudi če izdaš novo pesem, na radiu in televiziji tega praktično ni mogoče objaviti,« je kritičen Frenk, ki se je znašel drugače. Kot avtor je veliko delal kot avtor za druge glasbenike, vrnil se je v rokerske vode. Na povabilo tuje agencije je ustanovil skupino Sopranos. Pri njej sodeluje s tistimi, s katerimi je že sodeloval v preteklosti – Alenko iz zasedbe Bepop, Iris, bobnarja iz Babilona Dejana... Dobro so se ujeli, nastopajo tako po Sloveniji kot tujini. Zadovoljni so z angažmaji za podjetja in poroke. »Slednji nastopi so najbolj gotovi. Dobro so plačani in ni pogajanj. Vabijo nas tudi v klube in na smučišča na Češkem in Slovaškem, Avstrijo. Aprila bomo peli na zabavi po Viktorjih.«

Modrosti življenja

Znan obraz ima svoj glas bo zanj dobra izkušnja. Všeč mu je, ker je oddaja narejena profesionalno. »Glede na to, da že dolgo nisem bil sam pred mikrofonom, temveč vedno za klavirjem, s kitaro ali saksonofonom v roki, prebujam frontmenske občutke iz časov Babilona,« se smeji. Starih Babilonskih časov ne pogreša. »Ko so časi mimo, so mimo. Bilo je super. Časov, ko so se ustanavljali klubi, ko smo veliko nastopali po njih in na televiziji, verjetno ne bo nikoli več,« je realen. Zadnja leta je tudi manj prisoten na družabnem parketu. »Če nenehno ne ustvarjaš zgodb in se pojavljaš na zabavah, te enostavno ni. Meni je ustrezalo, da mi ni bilo treba iti na vsako prireditev,« pravi. Nekaj je povezanega tudi s partnerko. Zadnji dve leti je samski, zato mu tudi pojavljanje na zabavah diši malo manj. »Težko si predstavljam, da bi bil z osebo, ki ne bi sprejemala moje ljubezni do glasbe in s tem povezanega načina življenja. Človek sam težko funkcionira, a je bolje biti sam kot z nepravo osebo,« je prepričan. Po njegovem je težko najti pravo. »Punce se sicer nekaj grebejo, a vse se dogaja na facebooku. Ko se srečaš v živo, vidiš, da je res le pol tega, kar se dogaja v virtualnem svetu. Ni težko najti avanture, a to se mi ne da. Nisem za hitre avanture. Imel sem jih nekaj, pa nimam več te potrebe,« je iskren Frenk, ki se je pred dvema letoma vrnil v domačo vas. Stalnega bivališča ni nikoli spreminjal, le ko je imel več angažmajev, je živel bliže dogajanju.  Ves čas pa je bil v dobrih odnosih s sinom Gregorjem, ki se mu je rodil pri 21 letih. »Od 15. leta je bila moja edina želja uspeti v glasbi. Malo kasneje sem mislil, da se bo s tem skladalo tudi družinsko življenje, a žal ni bilo tako. Ponosen sem na Gregorja. Dobro sva se razumela, sam sem preprost v razmišljanju in nisem tečen. Kadarkoli je imel težave, sva se vedno lahko pogovorila. Velikokrat sva bila bolj prijatelja kot oče in sin in se tudi skupaj zabavala. Pred štirimi meseci me je razveselil še z vnukom. Priznam, da nisem tipičen dedek. Sem pa vesel, da se naš rod nadaljuje,« pravi Frenk, ki si želi nove ljubezni. Prava bo tista, ki ne hodi na filozofska predavanja in mu trosi globoke misli, da živimo tukaj in zdaj. »To mi gre na živce. Spoštujem ženske, predvsem pa se bolj kot po telesnih atributih odločam intuitivno – ko začutiš neko energijo, videz ni toliko pomemben,« je modro sklenil.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste