Pod pretvezo

Dečki oropali bencinsko črpalko, lastnik pa jih kaznoval tako, da so morali eden drugega pobriti na balin

A. M.
31. 8. 2024, 12.43
Posodobljeno: 31. 8. 2024, 12.48
Deli članek:

Trije fantje, stari 15, 14 in 12 let, so 25. avgusta letos oropali bencinsko črpalko mestecu Bela Crkva v Vojvodini, kjer so lastnika oškodovali za energijske pijače in denar. Lastnik črpalke jih je pri tem zalotil, vzel kazen v svoje roke in jih tako trpinčil, da so se starši odločili primer prijaviti policiji. Ni se namreč ustavilo samo pri britju, zgodba je nenavadna.

Profimedia
Dečki so si morali pobriti glave, lastnik jih je tudi pretepel. (Slika je simbolična)

Obveščeni vir je za medij Blic povedal, da je lastnik najstnike natepel in prisilil, da so se "za kazen" ostrigli na golo. Moški naj bi vzel mobilni telefon in jih posnel, kako so jokajoč en drugega brili z brivnikom. Eden od fantov je bil med udarcem tudi zadet v nos in imel zlomljenega, še poročajo. Dejanje se je namreč razvilo v pravo dramo z zastrašujočim koncem.

O vsem je bilo obveščeno Osnovno državno tožilstvo v Vršcu, ki je potrdilo, da sta trenutno aktivna oba postopka, tako zaradi ropa črpalke kot zaradi trpinčenja mladoletnikov. Oče enega od dečkov je potrdil, da je njegov sin z dvema prijateljema res nakradel energijske pijače in denar, a nasilja nad otroci to vseeno ne opravičuje, meni.

»Najprej sem bil na svojega sina jezen in njegovih dejanj ne opravičujem. Sram me je, krasti ne bi smel.«

Po njegovih informacijah je eden od treh fantov aktivno črpalko, primerno za rok, dan po odločitvi za objekt pa so dejanje izvedli. Eden je stražil, dva sta vstopila skozi okno. Njegov sin je vzel štiri energijske pijače, drugi fant pa denar, kar je razvidno iz posnetkov s črpalk.

»Rop je bil prijavljen policiji in inšpektorji so kot krivce označili mojega sina in njegove prijatelje. S sinom sem šel na postajo dat izjavo, starši drugih dveh so storili enako, otroci pa so povedali, kaj se je zgodilo. Potem je k nam prišel lastnik črpalke in sva se čisto normalno pogovarjala. Konflikta ni bilo, saj smo se dogovorili, da bomo povrnili škodo, ki so jo naredili otroci, pripoveduje oče enega od fantkov. Čeprav sta fanta trdila, da sta odnesla približno 9000 dinarjev (77 evrov), je lastnik vztrajal, da gre za 100.000 dinarjev (okoli 855 evrov). Toliko smo bili starši tudi pripravljeni plačati, neglede na vse,« pripoveduje oče.

Dva dni po ropu bencinskega servisa je k njim znova prišel lastnik in zahteval, da se otroci opravičijo njegovi sestri, ki je solastnica bencinskega servisa. Starši so tudi to podprli in pustili otroke, da so se usedli v njegov avto, da bi jih ta odpeljal k omenjeni sestri. Namesto tega pa jih je pripeljal na dvorišče svoje hiše, kjer se je začelo mučenje.

Odpeljal naj bi jih, da se opravičijo njegovi sestri

»Tepel in brcal jih je, pridružila se mu je tudi sestra. Enemu otroku je zlomil nos, zato ga je polil z vodo iz cevi, da bi spral kri. Nato je otroke spet pospravil v avto in jih za kazen odpeljal k frizerju, da jih postrižejo. V salonu je bila gneča, zato je kupil strojček. Odpeljal jih je nazaj na svojo črpalko, prinesel stol in jim ukazal, naj si obrijejo glave. Otroci so to storili in med dejanjem jokali,« še dodaja dečkov oče.

Agonija se je nadaljevala, dokler ni mimo črpalke prišel eden izmed sorodnikov otrok. Ob tem je enemu otroku uspelo pobegniti, zato so bili starši hitro obveščeni.

»Če bi vedeli, kaj sledi, otrokom nikoli ne bi dovolili, da sedejo v njegove avto. Želeli smo se opravičiti in na vzgojni način pokazati, da se otroci zavedajo svojih dejanj in jih ne bodo več ponovili, ne pa da se z njimi tako ravna. Odrasel moški nikoli ne bi smel položiti roke nad otroka,« je še zaključil.

Estrada

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste