Policija kaznovala oba

Na Hrvaškem 47-letni Poljak oklofutal 56-letno Edito, ki je želela z vnukinjo na plažo

D.K.
12. 7. 2024, 12.56
Posodobljeno: 12. 7. 2024, 13.06
Deli članek:

Na Hrvaškem odmeva incident, v katerega sta se zapletla 56-letna Hrvatica in 47-letni Poljak. Na koncu pa policija kaznovala oba.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Kot danes poroča Morski.hr je Edita Grubišić včeraj javno objavila, da jo je pred tremi dnevi na plaži Novice v Drveniku srečal Poljak in jo opozoril, da je to zasebna plaža. Kot je dejala, mu je menda tako povedal lastnik hiše nad plažo. Naslednji dan se je zgodba ponovila, takrat jo je s plaže poskušala pregnati Poljakova žena. "Če ne bi bila z malo deklico, ne bi reagirala, ampak to je preseglo vsako mejo," je ogorčena dejala Edita. 

Navsezadnje pa je včeraj prišlo do novega incidenta, a tokrat s fizičnim obračunom. Poljak se je namreč spravil na omenjeno gospo. Morski.hr ob tem poroča, da je na koncu na teren prišla policija, šokantna pa je po navedbah portala njihova reakcija. Od policije iz Splita so namreč prejeli uradno poročilo, v katerem je navedeno, da so policisti Policijske postaje Trogir zaključili kriminalistično preiskavo zoper 56-letnega državljana Hrvaške in 47-letnega državljana Poljske zaradi suma storitve kaznivega dejanja iz čl. 13. člena zakona o prekrških zoper javni red in mir.

Obstaja namreč utemeljen sum, da je okoli 19. ure na otoku Drvenik Veli zaradi koriščenja parkirnega prostora in plaže 56-letna ženska verbalno napadla omenjenega 47-letnika, nakar jo je 47-letni moški z odprto dlanjo udaril v glavo. Osebi sta odklonili zdravniško pomoč. Zoper obeh policija vodi prekrškovni postopek, so sporočili policisti. 

Policija kaznovala oba

Šokantno pa je dejstvo, tako navaja omenjen portal, da je policija za oba izdala enak prekršek. Torej Poljaka niso ovadili zaradi fizičnega napada, čeprav je bil opisan v uradnem policijskem poročilu. Kot so dodali, jim je 56-letnica naknadno v izjavi povedala le, da je vidno vznemirjena zaradi sebe, vnukinje in odziva policistov, dodala je, da je po udarcu padla, in prosila za razumevanje. Je pa napovedala vložitev zasebne tožbe proti Poljaku.

Če se vam zgodi podobno, sporočite

Ob tem Morski.hr še piše, da je v zakonu o morskem premoženju in pristaniščih jasno navedeno, da je morsko premoženje izven pravnega prometa in na njem ni mogoče pridobiti lastniških pravic ali drugih dejanskih pravic po nobenem pravnem temelju. Prav tako je zapisano, da se bo denarno kaznovalo od 6000,00 do 130.000,00 evrov osebo, ki brez pravne podlage, določene s tem zakonom: omejuje ali izključuje splošno uporabo morskega premoženja in/ali zaseda morsko premoženje na kakršen koli način zase ali za koga drugega.

"Ponovno poudarjamo, da gre za plažo Novice na otoku Drvenik Veli in pozivamo čim več državljanov, naj se kopajo na tej plaži ter v primeru kakršnih koli težav s morebitnimi nezakonitimi dejanji obvezno pokličejo policijo, se izognejo incidentom, umaknejo na varno razdaljo, hkrati pa snemajo videoposnetke s svojimi mobilnimi telefoni ter nam pošljejo gradiva, ki jih bomo zagotovo objavili," so sklenili pri omenjenem portalu. 

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste