Govorice

Je ozadje izginotja malega Ariana v resnici precej bolj temačno?

S.R.
13. 5. 2024, 16.26
Posodobljeno: 13. 5. 2024, 16.26
Deli članek:

Povsem možno je, da so nove informacije v povezavi s pogrešanim nemškim šestletnikom Arianom zgolj plod govoric, ki jih je sprožil um s posebej bujno domišljijo in zlobo v srcu. A dejstvo ostaja, dečka še niso našli.

Profimedia
Šestletni Arian je pogrešan od 22. aprila.

Trije tedni so že minili, odkar je v vasici Elm na severu Nemčije brez sledu izginil šestletni avtistični deček Arian. Sledila je obsežna, največja iskalna akcija za pogrešanim otrokom v zgodovini Nemčije, v kateri je sodelovalo več kot 1000 policistov, gasilcev, pripadnikov Rdečega križa in prostovoljcev. Vsi napori so bili zaman, pristojni pa so se po dobrem tednu iskanja odločili, da je čas za novo strategijo. Policija se je namesto na slepo prečesavanje okolice osredotočila na klasične preiskovalne ukrepe. Primer je na čelu posebne preiskovalne skupine, ustanovljene s samo enim namenom, najti pogrešanega šestletnika, prevzel izkušen kriminalist Mark Müller.

Nemški mediji danes poročajo o preobratu v preiskavi, ki spominja na primer pogrešane srbske deklice Danke. Ta je izginila iz naselja Banjsko polje nedaleč od srbskega mesta Bor. Tudi za Danko je sprva potekala obsežna iskalna akcija, a je na koncu odjeknila vest, da je bila v resnici žrtev zločina, njenega trupelca pa še vedno niso našli.

Kar zadeva Ariana, je tiskovni predstavnik policije Heiner van der Werp za nemški Spiegel pojasnil, da si ne znajo razložiti dejstva, da jim dečka še vedno ni uspelo nikjer najti. »Ničesar ne moremo izključiti. Nikoli nismo izključili možnosti, da je bil ugrabljen.« Tabloid Bild pa medtem poroča, da imajo policisti v rokah vsaj še eno sled, da namreč preiskujejo možnost, da je bil Arian žrtev lovske nesreče. Po informacijah tabloida naj bi nekemu »žvižgaču« na uho prišla govorica, da je bil deček v lovski nesreči poškodovan ter da naj bi ga nato vpleteni odpeljali v neko hišo in ga tam zdravili. Policija govoric ne želi komentirati, a pri Bildu opozarjajo, da se bo na presenečenje vseh ta teden znova začela iskalna akcija, v okviru katerih bodo policisti znova zaslišali vse vaščane. Kot je potrdil van der Werp, bodo šli od vrat do vrat.

Vse do tega trenutka se je sicer domnevalo, da se je Arianu pripetila nekakšna nesreča, da je najverjetneje padel v bližnjo reko Oste. To so preiskali potapljači, dečkovo truplo pa so iskali tudi s pomočjo sonarja, a je bil zaenkrat ves trud zaman. Kot so potrdili policisti, bodo znova prečesali tudi reko, a strokovnjaki opozarjajo, da bi, v kolikor je avtistični deček resnično padel vanjo, po tako dolgem času že morali najti vsaj kakšno sled. Nenazadnje je od takrat sledilo že veliko lepih, toplejših dni, tako se je ob obrežju vsak dan sprehajalo veliko sprehajalcev.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste