GLE in GLS

Mercedes zaradi nevarnosti požara vpoklical več kot 340.000 vozil, tudi v Sloveniji

S.R./STA
12. 4. 2024, 10.21
Deli članek:

Nemški zvezni urad za motorna vozila (KBA) je včeraj naznanil, da je nemški velikan Mercedes-Benz zaradi nevarnosti požara vpoklical približno 341.000 vozil modelov GLE in GLS.

Profimedia
Mercedes GLE

Gre za avtomobile, izdelane med letoma 2017 in 2023. Razlog za to potezo nemškega proizvajalca avtomobilov je nevarnost požara. V družbi so namreč ugotovili, da je lahko 48-voltna masna točka pod sovoznikovim sedežem pri nekaterih vozilih iz serije GLE in GLS popustila. "V tem primeru kabelski čevelj vodnika mase ne bi bil pravilno pritrjen. To bi lahko povečalo električni kontaktni upor na tej priključni točki. Posledično se lahko temperatura na tem območju poveča zaradi visokih električnih tokov, ki lahko tečejo skozi to povezavo," so za STA danes pojasnili v skupini Emil Frey.

Servisna organizacija Mercedes-Benza bo zato previdnostno preverila vijačno povezavo čevlja vodnika mase v prizadetih vozilih in jo po potrebi popravila. Vsi dokumenti, pomembni za izvedbo servisnega ukrepa v Sloveniji, so bili pooblaščenim servisom Mercedes-Benza v Sloveniji posredovani prejšnji petek (opis dela, standardni časi, prizadeti FIN), so povedali v skupini Emil Frey, katere družba Star Import je generalni zastopnik Mercedes-Benza za osebna in lahka dostavna vozila Mercedes-Benza v Sloveniji.

V Sloveniji je po njihovih navedbah v vpoklic vključenih 109 vozil, od katerih je na enem vozilu servisni ukrep že izveden. Potrebno preverjanje oz. popravilo je za stranke brezplačno in traja predvideno eno uro. Stranke vključenih vozil bodo pisno pozvane, da se dogovorijo za termin pri pooblaščenem servisu, so še navedli.

Zanimivosti

krava bipa
Zgolj pasla zijala

Po trgovskem centru na Krku se je sprehajala krava

aleksander veliki_1
Visoka pričakovanja

Kako je Aleksander postal Veliki

trump-sneakers
Tržna priložnost

Podjetje v Trumpovi lasti prodaja superge na katerih je podoba okrvavljenega obraza Donalda Trumpa po streljanju na shodu

prototip, vesoljska-obleka, nasa
Inovacija

Iz urina v okusno vodo v petih minutah

ulla, ulla-serumi, serumi, zdravje, poletje
Zanimivosti

10 poletnih nasvetov za zdravo in sijočo kožo

huawei, huawei-pura-70-ultra, pura-70
Športni fotograf Luka Vovk o Huawei Pura 70 Ultra

Osupljiva moč Huawei Pura 70 Ultra skozi oči fotografa Luka Vovka