Oblasti v Celovcu preiskujejo stojnico s kebabom. Restavracija s hitro prehrano naj bi bila namreč odgovorna za smrt gosta. 63-letnik si je nič hudega sluteč tam za kosilo privoščil kebab, kasneje pa se zgrudil in umrl.
Po besedah državne tožilke Tine Frimmel-Hesse se preiskava šele začenja, po prvih ugotovitvah pa naj bi moški umrl zaradi zastrupitve s salmonelo. Zdaj bodo preiskovalci ugotavljali, od kod upravljavcu stojnice meso, ali je bilo to pravilno shranjeno in ali je bilo meso med pripravo dovolj segreto. Če bodo ugotovili, da je za smrt moškega res krivo kontaminirano meso, prodajalcu kebaba zaradi kršenja zakonodaje o varnosti hrane in varstvu potrošnikov grozi triletna zaporna kazen.
27 zabojev pokvarjenega mesa iz Poljske
Trenutno se domneva, da meso za kebab prihaja iz Poljske, po celotni Evropi pa naj bi razposlali kar 27 zabojev pokvarjenega mesa. To je sicer že sprožilo izbruhe salmonele v večih evropskih državah. V avstriji so jih od letošnjega februarja zabeležili 27, 63-letnik pa je bil letos prva smrtna žrtev zaradi zastrupitve s salmonelo pri naših severnih sosedih.