Svet

Centralna kuhinja

Gabrijel Toplak
11. 10. 2015, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vrtec Tezno zagotavlja organizirano varstvo predšolskih otrok na območju Mestne četrti Tezno, centralna kuhinja pa zagotavlja prehrano v štirih ločenih enotah. Trikrat dnevno morajo poskrbeti za 430 obrokov.

MOM

V enoti Mišmaš mariborskega vrtca Tezno so bogatejši za obnovljeno in dograjeno centralno kuhinjo, ki sta jo skupaj odprla župan Andrej Fištravec in vodja enote Tatjana Mikložič. Vrtec zagotavlja organizirano varstvo predšolskih otrok na območju Mestne četrti Tezno, centralna kuhinja pa zagotavlja prehrano v štirih ločenih enotah (tudi v Lupinici, Pedenjpedu in Mehurčkih).

ZA 417 OTROK

»Obnovljena in dograjena centralna kuhinja bo odslej skrbela za 417 otrok, saj je vrtec organiziran na štirih lokacijsko ločenih enotah. Poleg enote Mišmaš, kjer stoji centralna kuhinja, so še enote Lupinica, Pedenjped in Mehurčki,« so sporočili z mariborske občine. Objekt centralne kuhinje je bil zgrajen leta 1973, vse od takrat pa niso izvedli večjih investicij, teveč le manjša investicijsko-vzdrževalna dela. Ker obstoječi prostori niso izpolnjevali vseh pogojev, so novembra lani začeli dela v vrednosti nekaj več kot 600.000 evrov. Denar je v celoti prispevala Mestna občina Maribor. Župan Andrej Fištravec je dejal: »Z veseljem ugotavljam, da je zadnja leta velik porast zanimanja za domačo, zdravo, lokalno hrano, kar zelo pozdravljam. Še posebej pomembno pa je, da takšno prehrano zagotovimo našim otrokom, kar menim, da vam bo z obnovljeno in dograjeno kuhinjo tudi omogočeno.«

MOM

314 KVADRATNIH METROV

Stara kuhinja je skupaj s pomožnimi prostori zajemala 135 kvadratnih metrov prostorov. Ker pa morajo trikrat dnevno poskrbeti za 430 obrokov, so morali za doseganje normativov povečati prostor in opremo vrtca. Tako je bil v okviru projekta dograjen prizidek h kuhinji, tako da prostori zdaj skupaj merijo 233, skupaj z novo nadstrešnico pa 314 kvadratnih metrov. Rekonstruirani so bili obstoječi prostori kuhinje, v katero so namestili tudi novo opremo.

V NAČRTU ŠE VEČ SANACIJ

Mestna občina Maribor je v letošnjem letu dokončala energetsko obnovo Vrtca Pobrežje Maribor, enote Kekec, s sofinanciranjem evropskega sklada. Konec oktobra bo tudi uradno odprtje preurejenega veznega trakta šolske zgradbe z obnovo prostorov za športno vzgojo ter urejenih zunanjih površin na Osnovni šoli Toneta Čufarja Maribor. Bo pa občina, dodajajo, še nadaljevala celovite sanacije energetsko potratnih in dotrajanih objektov vrtcev. Pripravljeno imajo projektno dokumentacijo za devet objektov, investicijska dokumentacija je še v pripravi. Računajo tudi na sofinanciranje za sanacijo javnih stavb, ki naj bi jih v začetku leta 2016 objavila država.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste