Svet

V prometni nesreči umrl slavni igralec

S.R.
1. 12. 2013, 07.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Paul Walker, hollywoodski zvezdnik, ki ga poznamo predvsem po vlogah v filmih Hitri & Drzni je 30. novembra umrl v prometni nesreči v soseski Valencia, v mestu Santa Clarita v Kaliforniji.

Reuters

Paul je sedel na sovoznikovem sedežu v prijateljevem avtu, namenjena pa sta bila na dobrodelni dogodek Walkerjeve organizacije Reach Out Worldwide. Nesreča se je sicer zgodila okoli 15.30 po lokalnem času.

Policija, ki se je odzvala na klic je našla avto v plamenih. V nesreči sta umrl tako Paul kot njegov prijatelj, ki je vozil avtomobil. Za volanom je sedel Pauow prijatelj in sodelavec Roger Rodas, ki naj bi zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad vozilo. Tako Walker kot Rodas sta bila sicer izkušena profesionalna dirkača.

Spletni Santa Clarita Valley Signal poroča, da se je njun rdeč Porsche Carrera GT zaletel v ulično svetilko in drevo, nato pa zagorel. Na pomoč so sicer priskočili mimoidoči z gasilnimi aparati, a ognja niso mogli pogasiti.

Paul Walker je bil sicer doma za praznike, kmalu pa se je namerval vrniti na snemanje sedmega dela franšize Hitri & Drzni.

Paul Walker se je sicer rodil 12. septembra 1973 v mestu Glendale v Kaliforniji. Njegova mama Cheryl je bila fotomodel, oče pa vodovodar. Kot zanimivost lahko povemo, da je bil Paul, angleškega, nemškega in irskega porekla. Njegov dedek je bil znani irski boksar Irish 'Billy' Walker.

Paul je igralsko kariero začel že v plenicah, saj je nastopil v televizijskem oglasu za plenice Pampers. Že pri dveh letih pa je bil domač pred fotografskimi objektivi.

Njegova igralska kariera se je začela vzpenjati leta 1985, ko je dobil nekaj stranskih vlog v mladinskih serijah. Filmsko kariero je začel leto kasneje v filmu Monster in the Closet. Zatem je zaigral v še nekaj filmih, a večjega uspeha ni dosegel vse do leta 1998, ko je zaigral v komediji  Meet the Deedles, kar mu je končno prineslo nekaj prepoznavnosti in stranskih vlog v filmih kot sta She's All That in Skulls.

Nato pa je končno prišlo leto 2001, ko je z Vinom Dieslom zaigral v akcijskem filmu Hitri in Drzni (TheFast and the Furious). Film mu je prinesel slavo in ga uveljavil na hollywoodskem zemljevidu. Zaigral je tudi v nadaljevanju filma (2 Fast 2 Furious, 2003). Med njegove bolj znane filme spadajo še Joy Ride (2001), Into the Blue (2005), v katerem je zaigral z Jessico Albo, ter triler Running Scared (2006). Clint Eastwood mu je ponudil tudi stransko vlogo v vojni drami Zastave naših očetov (Flags of our Fathers).

V četrtem delu sta se skupaj z Vinom Dieslom vrnila v franšizo Hitri in drzni in jo spet ponesla na pota stare slave. Peti in šesti dela sta bila sicer daleč najbolj uspešna v vsej franšizi, saj sta zaslužila preko 600 (peti del) oziroma 700 milijonov (šesti del) dolarjev.

Dober mesec pred Walkerjevo smrtjo se je začelo tudi snemanje sedmega dela. Kako bo njegova smrt vplivala na film, ki naj bi v kinematografe prišel leta 2014 trenutno še ni znano.

Z nekdanjim dekletom Rebecco McBrain je imel Paul hčerko Meadow. 15-letna Meadow se je sicer nedavno preselila v Kalifornijo, da bi bila bliže očetu.

Walker je bil sicer navdušen surfer in ljubitelj obale. Imel je rjavi pas v brazilski borilni veščini Jiu-Jitsu, bil pa je tudi navdušen dirkač in je nekaj časa tudi profesionalno dirkal. V lasti je imel tudi avtomobil Nissan Skyline R34 GT-R, ki ga je vozil v drugem delu filma Hitri in Drzni.

Walker, po izobrazbi sicer morski biolog in navdušen oboževalec morja ter velik filantrop. Leta 2010 je tako odšel v Čile pomagat žrtvam katastrofalnega potresa, njegova organizacija Reach Out Worldwide pa je pomagala pa je pomagala žrtvam potresa na Haitiju.   

Njegovi kolegi so o njem vedno pravili, da se je kljub vse večji slavi zavedal, da poleg igranja obstaja še mnogo drugega in je tako tudi živel.

Walker je umrl v starosti 40 let. 

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan