Derek Nance zadnjih pet let je izključno surovo meso. Trdi, da je zaradi bolezni postal odvisen od krvave živalske drobovine. Poleg tega si čisti zobe z živalsko maščobo. Na začudene poglede, polne gnusa, odgovarja, da se mu surovo meso ne gabi in da je veliko okusnejše od kuhanega ali pečenega.
Derek je bil še pred šestimi leti povsem drug človek, ki mu je bilo slabo skoraj po vsem, kar je pojedel. Zdravniki so sumili na alergije, sam pa je iz prehrane najprej izločil žitarice in mlečne izdelke. Za tem je postal vegan, a mu tudi to ni pomagalo. Spomnil se je na znanca, ki je imel podobne simptome kot on in mu je svetoval 'dieto jamskega človeka'.
»Tako sem bil obupan, da sem bil pripravljen poskusiti karkoli. Na dvorišču sem imel dve kozi, ki sem ju molzel. Ker mi je bilo molže dovolj, sem ju zaklal in obe surovi pojedel. Najprej sem imel blago drisko, za tem pa se je telo navadilo na nov način prehranjevanja in po treh tednih sem bil že odvisen od te diete,« pravi Derek, ki pojasnjuje, kako hrepeni po občutku, ki ga čuti, ko mu po grlu polzi kri. Zanimivo je, da je njegovo dekle Joanne vegetarijanka. »Razumem ga, meso mora jesti zaradi bolezni. Jaz sem srečna, da lahko jem vse,« pravi Joanne in podpira fanta, ki na spletnem portalu YouTube med drugim objavlja kratke videe, v katerih prikazuje, kako razkosava meso živali, ki jih kolje.
Derek sicer ničesar od zaklane živale ne vrže stran in vse ostanke hrani v hladilniku. »Organi in kri so izvrsten vir vitamina C,« pravi Derek, ki zato pogosto pije jagnječjo kri.