Incident

Starši dobili ustno zagotovilo, da nasilnež ne bo več obiskoval OŠ Velika Dolina

D.K./STA
29. 8. 2024, 15.15
Posodobljeno: 29. 8. 2024, 15.18
Deli članek:

Svet staršev OŠ Velika Dolina, kjer je učenec junija močno poškodoval devetošolca, so dobili ustno zagotovilo, da nasilnež ne bo mogel več obiskovati njihove šole. To je po današnjem sestanku varnostnega sosveta občine Brežice povedal predsednik sveta staršev Mitja Bizjak. Podobne informacije ima predsednik sveta KS Velika Dolina Fredi Žibert.

Občina Brežice
Osnovna šola Velika Dolina

Brežiški varnostni sosvet je namreč  danes razpravljal o zagotavljanju varnosti ob začetku novega šolskega leta in se dotaknil predvsem vprašanja, ali bo nasilni učenec še obiskoval Osnovno šolo (OŠ) Velika Dolinakjer je 10. junija v razredu napadel devetošolca in ga močno poškodoval. Napadeni učenec je bil zaradi poškodb hospitaliziran v Splošni bolnišnici Brežice. Policija je v zvezi z dogodkom na pristojno tožilstvo podala kazenski ovadbi zoper dva mladoletnika. Osumljena sta kaznivega dejanja nasilništva, eden pa tudi neupravičenega slikovnega snemanja.

Odgovorni na šoli ter ministrstvo za vzgojo in izobraževanje po besedah brežiškega župana Ivana Molana uradnih informacij o tem, ali bo nasilni učenec še lahko obiskoval šolo, zaradi varovanja osebnih podatkov ne smejo dajati, sta pa z nekaterimi neuradnimi informacijami po sestanku postregla Bizjak in Žibert.

Po Bizjakovih besedah starši pričakujejo, da nasilni učenec ne bo mogel več obiskovati šole. To so jim odgovorni, kot je dejal, tudi ustno zagotovili. Pričakujejo, da bodo zagotovila uresničena, v nasprotnem primeru imajo že pripravljene "nekatere scenarije". Katere, ni želel razkriti.

"Imamo informacije, da je zadeva ugodno rešena za kraj in za občino," pa je zadevo komentiral predsednik sveta krajevne skupnosti Velika Dolina Fredi Žibert. Ali so bile že izdane konkretne odločbe in kakšne, še ne ve, upa pa, da je zdaj zadeva zares urejena. "Kajti v nasprotnem primeru bomo uresničili tisto, kar smo že obljubili, da bomo ustavili pouk oziroma zahtevali, da se vsi otroci OŠ Velika Dolina šolajo od doma, če bo problematičnemu učencu še omogočen dostop v šolo," je napovedal.

Manj optimističen je bil po sestanku Molan

"Žalostno je, da ne ravnateljica, ne občina, ne center za socialno delo še vedno nimajo neke jasne odločbe, ali fant lahko v ponedeljek pride v šolo ali ne," je dejal. Mnenje občine sicer po njegovih besedah je, da varnostnik učenca, v primeru, da bi se pojavil na šolskih vratih, ne bil smel spustiti v šolo.

Občina namerava sicer šoli za večjo varnost še naprej zagotavljati varnostnika, romski otroci pa bodo dobili romskega spremljevalca, ki ga bo plačala občina. Svoje naj bi prispevala tudi center za socialno delo in policija, je povedal Molan.

Estrada

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste