Dobrodelnost

Vse oči so uprte v spektakel v Stožicah, na zelenico se bodo podali nekateri največji zvezdniki

S.R./STA
15. 9. 2023, 06.29
Posodobljeno: 15. 9. 2023, 06.33
Deli članek:

Na stožiško zelenico bodo danes stopila številna slovita imena iz sveta nogometa. Spektakel, s pomočjo katerega se bodo zbirala srestva za pomoč prizadetim v poplavah, je plod pobude predsednika Evropske nogometne zveze Uefe Aleksandra Čeferina.

Luka Vovk /M24
Fotografija je simbolična.

Današnji obračun v ljubljanskih Stožicah je bil hitro razprodan. Aleksandra Čeferina je k odločitvi, da v Ljubljano privabi nekatere največje zvezdnike iz sveta nogometa, spodbudila naravna katastrofa z začetka avgusta. Njegovemu povabilu so se med drugim odzvali Gianluigi Buffon, David James, Oliver Bierhoff, Nemanja Vidić, Andrej Ševčenko, Paolo Maldini, Luis Figo, Zvonimir Boban, Javier Zanetti, Eric Abidal, Predrag Mijatović, Mikael Silvestre, Aljoša Asanović, Mario Mandžukić, Vladimir Šmicer in številni drugi. Ekipi zvezdnikov bosta s klopi vodila Fabio Capello in Matjaž Kek, na seznamu sodelujočih pa je kar 36 znamenitih nogometnih imen. Tekmo bo sodil nekdaj najbolj priznani evropski sodnik, Italijan Roberto Rosetti.

Vrata razprodanega stadiona, na katerem pričakujejo več kot 16 tisoč gledalcev, bodo odprli ob 18.30, uradni program se bo začel ob 20. uri, tekma nogometnih zvezdnikov z dvema polčasoma po 30 minut pa ob 20.30. Kapetan modrega moštva bo legendarni Italijan Paolo Maldini, rdečega pa Portugalec Luis Figo.

Tekmo bodo obenem obiskali tudi številni nogometni delavci, funkcionarji, predsedniki tujih klubov in nogometnih zvez ter poslovneži, ki bodo vsak po svojih močeh prispevali sredstva za žrtve avgustovskih poplav v Sloveniji, so pojasnili organizatorji.

Spremljevalni program

Ob 18. uri se bo v živo s stadiona začela posebna radijsko oddajo Denis Avdić Show. »Ljudje, ki so bili najbolj na udaru, so že dobili pomoč, še veliko ljudi bo na pomoč moralo še malo počakati. Zato smo se tudi takoj odzvali povabilu Aleksandra Čeferina za ta dobrodelni dogodek. Prav je da pomagamo še naprej, ta obnova bo šla postopoma. To sem že povedal in še enkrat bom, Radio 1 ima najboljše poslušalce, svetovne prvake v dobrodelnosti,« je ob napovedi dogodka pojasnil Denis Avdić.

Ob polčasu tekme bodo na odru tudi glasbeni gosti, med njimi Bojan Cvjetićanin (Joker Out), Hamo in Peter Dekleva (Hamo & Tribute 2 Love), Zoran Predin ter skupina King Foo.

Organizatorji pozivajo obiskovalce, naj na stadion pridejo pravočasno in po možnosti z brezplačnim javnim prevozom, saj bo garaža stadiona odprta zgolj za akreditirane osebe in goste. Na dan bodo ob 17. uri odprli tudi navijaško cono.

Estrada

darja gajsek
Uživa, ko poje skupaj s publiko

Vili Resnik: "Želim si dočakati sto let!"

ana-petrič
Naročen poizkus diskreditacije

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega 'fishinga'

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Zanimivosti

kajenje_1
Edward Bernays

Freudov nečak je ženske spodbujal h kajenju

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan