Zgodbe s terena

V Laškem postavili improvizirano brv, v hiše plezali skozi okna

S.Š.
15. 8. 2023, 07.15
Posodobljeno: 18. 8. 2023, 10.36
Deli članek:

V Laškem je bila ob včerajšnjem obisku ministra za notranje zadeve in namestnika generalnega direktorja policije glavna tema solidarnost.

PU Celje
Brv po kateri so policisti hodili na teren

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc sta včeraj, ob dnevu solidarnosti, obiskala policijski postaji Laško in Žalec. Območji obeh postaj so poplave hudo prizadele. Minister se je seznanil z varnostno situacijo na obeh območjih in izrazil zadovoljstvo, da so policisti tako požrtvovalno hiteli pomagati sokrajanom. Tako minister kot namestnik generalnega direktorja policije sta se vsem policistkam in policistom zahvalila za številna rešena življenja in vse opravljeno delo v zadnjem tednu.

Improvizirana brv in plezanje skozi okno

Na območju Policijske postaje Žalec so nedavne poplave največ škode povzročile v občinah Braslovče, Polzela, Prebold in Žalec. Več oseb je bilo evakuiranih. Tako kot drugod na območjih, ki so jih prizadele hude poplave, so tudi žalski policisti aktivno sodelovali z občani ter pripadniki civilne zaščite in gasilci ter pomagali po najboljših močeh, tako pri evakuacijah, pretočnosti prometa, kot tudi s povečano prisotnostjo na ogroženih območjih, s čimer bodo nadaljevali tudi v prihodnje. 

PU Celje
Obisk ministra Boštjana Poklukarja.

Laško je bilo v minulih poplavah zaradi poplavljenih cest dobesedno odrezano od sveta, saj je bilo prometno nedostopno z vseh strani. Voda je zalila tudi prostore Policijske postaje Laško. Policisti so na teren odhajali po improvizirani brvi, ki so jo namestil na nadstrešek in je segala do bližnje ograje. Do nadstreška pa je bilo treba priti skozi ozko okno. Po isti poti so se vračali s terena v policijske prostore. To je bila v tistih trenutkih edina možna pot, da so policisti lahko prišli med ljudi in pomagali. Poplavljeni prostori so zdaj očiščeni in delno sanirani. Laškim policistom so pri čiščenju samoiniciativno na pomoč priskočili policisti iz drugih policijskih enot, organizirali pa smo tudi čistilno akcijo, kjer je prav tako pomagalo več sodelavk in sodelavcev iz drugih enot.

PU Celje
Območje Laškega so poplave hudo prizadele.

O dravograjskem policistu 

Ob dnevu solidarnosti se je bilo v pogovoru z ministrom Boštjanom Poklukarjem in namestnikom generalnega direktorja policije mag. Robertom Ferencem mogoče spomniti še mnogih drugih navdihujočih zgodb, ki potrjujejo, da je bila solidarnost med policisti ter med policisti in občani vedno močna. 

Ena od takih navdihujočih zgodb, ki je v teh dneh zaokrožila po Sloveniji, je tudi zgodba dravograjskega policista. Imel je srečo, da njegov dom v poplavah ni bil prizadet, zato pa ga je toliko bolj prizadela usoda njegovih številnih sodelavcev, ki te sreče niso imeli. Dan po najhujših poplavah bi moral biti prost, a se je čutil zavezanega, da pride v službo, saj je vedel, da mnogi njegovi kolegi zaradi razmer ne bodo mogli priti in da bodo občani potrebovali pomoč policije. Cesta iz Dobrij, kjer živi, ni bila prevozna, zato se je do Raven na Koroškem, kjer sta ga počakala sodelavca s terenskim vozilom, odpravil kar peš. Malo po gozdnih poteh, malo ob železniških tirih. Dve noči je nato ponoči spal kar na policijski postaji, podnevi pa je bil na terenu med ljudmi. Takih »dravograjskih policistov« je v naših vrstah veliko. Ustvarjajo drobne zgodbe solidarnosti, velike pa danes pišejo mnogi prostovoljci, ki pomagajo tam, kjer je bilo najhuje.

PU Celje
Obisk ministra v Žalcu.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste