Smrt dečka v razgretem avtu

Sodnica v pripor poslala tudi maminega partnerja

STA/Ž.K.
26. 6. 2023, 10.02
Posodobljeno: 26. 6. 2023, 10.08
Deli članek:

Preiskovalna sodnica je v petek zvečer po zaslišanju partnerja mame še ne dveletnega dečka, ki je prejšnji teden umrl v razgretem avtu pred domačo hišo v Sv. Lovrencu pri Preboldu, odredila 30-dnevni pripo. Tako sta v priporu dečkova mama in njen partner, in sicer zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti.

Profimedia
Slika je simbolična.

Odvetnica dečkove mame Tina Škorja je v petek povedala, da se je osumljena na zaslišanju pred preiskovalno sodnico zagovarjala z molkom. Zaslišanje partnerja matere je potekalo ločeno, po poročanju medijev je njegov odvetnik Andrej Janežič. Tako mati kot njen partner sta osumljena povzročitve smrti iz malomarnosti, storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Še ne dve leti star deček je 20. junija umrl zaradi dolgotrajne izpostavljenosti vročini. Kot je v četrtek povedal Aleš Slapnik iz celjske kriminalistične policije, preiskava še poteka, zato takrat še ni mogel odgovoriti na vprašanje, koliko časa je bil otrok v vozilu.Neuradno naj bi bil otrok v vozilu najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka.

V preteklosti je policija mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja. Slapnik je tudi povedal, da ima mati več otrok.

Med pridržanjem staršev so za sorojence umrlega poskrbeli sorodniki. Kot je v petek za STA danes povedal direktor Centra za socialno delo Savinjsko-Šaleška Marko Verdev, s sorojenci sodelujejo krajevno pristojni centri za socialno delo v okviru izvajanja razbremenilnih pogovorov in nudenja psihološke pomoči, če bi jo potrebovali. Slapnik je v četrtek tudi dejal, da so obema osumljencema odvzeli telesne tekočine zaradi preverjanja, ali sta bila med dogodkom pod vplivom prepovedanih drog. Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste