Po poti LMŠ in SAB

Jasnič želi Desus popeljati v Golobovo gnezdo

S.R.
15. 2. 2023, 16.37
Posodobljeno: 16. 2. 2023, 17.23
Deli članek:

Predsednik Desusa Ljubo Jasnič je bil jasen, da glede vprašanja morebitne pripojitve stranke Desus h Gibanju Svoboda ni še nič dorečenega.

Jurij Kodrun / M24
Ljubo Jasnič je poudaril, da navedbe, da dela na lastno pest, ne držijo, saj da takih odločitev ne more sprejemati sam v imenu stranke.

Stranki Desus, ki je po turbulentnem letu 2020, ko jo je še vodil Karl Erjavec, in nato večmesečni drami v iskanju novega vodstva predsednika našla v Ljubu Jasniču, se kot kaže morda obeta pripojitev k stranki Roberta Goloba Gibanje Svoboda. Takšne naj bi bile po naših informacijah vsaj želje predsednika Jasniča.

Slednji naj bi po naših informacijah s stranko Gibanje Svoboda že sklepal dogovor o pripojitvi, s čimer bi tudi stranka Desus, ki je zadnjih 30 let posvetila predvsem boju za pravice upokojencev, odšla po poti strank LMŠ in SAB. Pojavili so se tudi očitki, da naj bi Jasnič ta korak storil na lastno pest, in sicer brez širše razprave in konsenza članov stranke ter brez da bi o tem seznanil tudi organe stranke na lokalnem nivoju. Kot nam je pojasnil Jasnič, je bil šokiran, ko je izvedel, da so se o tem že pogovarjali prisotni na včerajšnji seji Izvršilnega odbora Mestne organizacije (IO MO) Desus Ljubljana. »Sploh ne vem, od kod jim take informacije,« je poudaril glede očitkov, da naj bi se o tem pogovarjal na lastno pest. Dodal je, da šele jutri poteka seja izvršnega odbora stranke, na kateri bodo razpravljali tudi o tej temi, v razpravo bo tako vključeno širše članstvo. Po njegovih navedbah namreč ni še nič dorečenega. »Jasnič kot tak takih odločitev ne more sprejemati sam v imenu stranke,« je bil jasen, pri čemer pa je potrdil, da bo ta tema na dnevnem redu seje.

Spor okoli izključitve

Sicer pa so odnosi med vodstvom Desusa ter IO MO Desus Ljubljana že nekaj časa napeti. Na tnalu vodstva Desusa so se namreč na začetku leta znašli člani stranke Desus Gregor Feist, Marija Horvat in Saša Geržina, ki že dlje časa opozarjajo na neuspeh stranke na zadnjih državnozborskih in lokalnih volitvah. Izvršni odbor Desusa je namreč na seji 3. januarja letos sprejel sklep, v skladu s katerim naj MO Desus Ljubljana iz stranke izključi navedene tri člane, a je izvršilni odbor MO Desus Ljubljana zahtevo zavrnil ter na izvršni odbor Desusa naslovil svoj zahtevek, in sicer, da se navedeni sklep prekliče kot neutemeljen in nezakonit.

Kot nam je potrdila Marija Horvat, so sami informacijo o dogovarjanju za pripojitev stranke k Golobovi stranki prejeli na včerajšnji seji izvršnega odbora mestne organizacije Desus Ljubljana. Kar zadeva zahtevo za njihovo izključitev iz stranke, pa po njenih navedbah zaenkrat ni novosti, saj so se nanjo pritožili, o zadevi pa zaenkrat še niso odločali organi stranke.

Estrada

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste