Misterij Nicole Bulley

Izginotje mame dveh punčk še buri duhove; policija aretirala dvojico

J.V.
15. 2. 2023, 15.20
Posodobljeno: 15. 2. 2023, 22.39
Deli članek:

Policija omenja "specifične ranljivosti", vendar jih podrobneje ne pojasnjuje. Svojci in javnost z "napredkom" preiskave niso zadovoljni.

Lancashire Police
Pogrešana Nicola Bulley s psičko Wilow.

V pokrajini Lancashire v severni Angliji od 27. januarja poteka obsežna iskalna akcija za 45-letno mamo dveh punčk, ki se ni vrnila s sprehoda s psičko. Policija vztraja, da ni dokazov, da bi imelo izginotje Nicole Bulley kriminalno ozadje, vendar svojci in javnost s pojasnili niso zadovoljni, poroča Independent. Je pa policija medtem aretirala dve osebi zaradi pošiljanja zlonamernih informacij v zvezi z izginotjem oziroma oviranja preiskave, in sicer 49-letnega moškega iz Machestra in 20-letno žensko iz Oldhama.

Profimedia
Pomočnik načelnika policije Peter Lawson in vodja preiskave Becky Smith.

"Ko je bila 45-letnica prijavljena kot pogrešana, je bila po informacijah, ki jih je policiji posredoval njen partner, ter na podlagi številnih specifičnih ranljivosti, s katerimi smo bili seznanjeni, ocenjena kot visoko tvegana pogrešana oseba," je na današnji tiskovni konferenci pojasnila vodja preiskave Becky Smith. Na novinarsko vprašanje, katere so te specifične ranljivosti, pa je Smith dejala, da se v "podrobnosti ne bo spuščala" in da "prosi za spoštovanje družine, ki v tem trenutku preživlja nepredstavljivo bolečino in stisko".

Profimedia
Iskalna akcija se nadaljuje.

Pomočnik načelnika lokalne policije Peter Lawson pa je razkril, da je skupina več kot 40 detektivov od izginotja preiskala več kot 300 prostorov in opravila razgovore s skoraj 300 ljudmi. "Policisti, vključeni v preiskavo, se ukvarjajo s preiskavo najhujših in najbolj zapletenih kaznivih dejanj," je še dejal. In poudaril: "Trenutno nimamo dokazov, da je bil storjen kakršen koli zločin ali da je v izginotje vpletena tretja oseba."

Profimedia
Potapljači je v reki niso našli oz. je ne najdejo.

Partner izginule Paul Ansel nad "napredkom" preiskave ni zadovoljen. Že pred dnevi se je od policijske preiskave distanciral forenzik Peter Faulding, ustanovitelj Specialist Group Inertnational, ki v Veliki Britaniji policiji, reševalcem in gasilcem nudi pomoč pri iskanju pogrešanih oseb, ki pravi, da tako zagonetnega primera v svoji 20 letni karieri še ni doživel. Prepričan je, da 45-letnice ni v reki in da bi lahko bila v primer vpletena tudi "tretja oseba". A policija za zdaj vztraja, da je Nicola "padla v vodo".

Profimedia
Teorija policije je, da je med sprehodom padla v vodo.

Spomnimo: 45-letnica iz vasice St. Michael's je v petek 27. januarja, kot vsak delovni dan, svoji hčerki, stari šest in devet let, odpeljala v šolo, potem pa se je s psičko odpravila na sprehod ob reki Wyre in se priključila na virtualni službeni sestanek, vendar je imela izklopljeno kamero in utišan mikrofon. Sestanek se je končal ob 9.30 uri, vendar je Nicola ostala prijavljena. Kmalu zatem so njeno psičko, špringer španjelko Wilow, drugi sprehajalci našli tavajočo samo, telefon 45-letnice pa na klopci ob reki. O njej pa ne duha ne sluha.

Estrada

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

mariah-carey, pevka
Izguba sestre in mame

Mariah Carey v težkih trenutkih tolaži njen bivši mož

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste