Alenka Bratušek, predsednica SAB
»Za dvig odpornosti prisegam na napitek, sestavljen iz tretjine medu, tretjine ingverja in tretjine limone, dobre rezultate pa daje tudi sok rdeče pese. Odpornost telesa dodatno krepim s športno dejavnostjo.«
Maša Kociper, vodja poslanske skupine SAB
»Pozimi si za več energije ter boljšo odpornost in počutje najraje privoščim doma narejen zelen smuti iz sadja in zelenjave. Pozno popoldne rada popijem skodelico domačega čaja, zelišča zanj pa nabere moja zlata tašča.«
Marko Bandelli, poslanec SAB
»Za izboljšanje odpornosti že več kot dva meseca preventivno uživam 20 kapljic ameriškega slamnika na dan. Redno pijem čaj z medom in vsako jutro ob zajtrku sveže iztisnjen sok iz pomaranč in limone.«
Andrej Rajh, poslanec SAB
»V sezoni prehladov odpornost telesa ohranjam z rednim uživanjem kokošje-zelenjavne juhe. Vsebuje namreč aminokisline in minerale, ki podpirajo imunski sistem. Prav tako zagotavlja hidratacijo telesa, pripomore k izkašljevanju in ima protivnetni učinek. Ob tem izvajam redne športne dejavnosti, kot je tek na smučeh, ali pa veslanje na napravi ergometer, kadar primanjkuje snega.«
Zmago Jelinčič, vodja poslanske skupine SNS
»Zagotovo je najboljši recept tisti, ki ga uporabljamo poslanci SNS v parlamentu, saj je evidentno, da smo v državnem zboru kar ves čas. Potek izdelave tega zdravila pa je naslednji:
V kovinski posodi, na Štajerskem se imenuje kastrola, karameliziramo pet žlic sladkorja, da postane enakomerno temno rjav. Sladkor prelijemo s tremi decilitri humske lepotice (to je žganje, ki ga prideluje naš poslanec Jani Ivanuša in je letos zelo bogato z deležem alkohola, kar 48 odstotkov ga ima), in ko se sladkor raztopi in zmes vre kakšnih pet minut, prilijemo pol litra mleka in pustimo, da ob mešanju počasi vre minuto ali dve. Zadeva se pije vroča, po potrebi in občutku. Po konzumaciji te pijače je najbolje leči v posteljo, se pokriti, se prepotiti, in po treh urah si zdrav.«