Nagnusna dejanja

Dekle spraševal o hlačkah

pk
16. 9. 2016, 17.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nedolžna zabava na internetu se lahko hitro sprevrže v nevarno igro. Predvsem ko govorimo o mladoletnicah, na katere tam prežijo starejši moški. Taki stiki lahko kmalu »zadišijo« po kaznivem dejanju.

Profimedia
Mlade deklice so pogosta tarča spletnih perverznežev; najbolj jih pred njimi lahko zaščitijo starši.

Grozljive so zgodbe, ki jih delite na svetovnem spletu in opisujejo, kaj vse ste doživeli. Srhljive so predvsem izpovedi mlajših deklet, ki so se ujela v primež starejših možakarjev. Nedavno je primorska mamica prek družbenega omrežja z javnostjo delila zgodbo svoje hčerke, 13-letnice, ki ji je pisaril odrasel moški.

Kakšne so tvoje hlačke?

S komaj 13-letno Primorko je na svetovnem spletu o neprimernih temah razpravljal 45-letni Ljubljančan.

Ta se je sicer izdajal za 15-letnika, a se je izkazalo, da to ne drži. »Hčerka je mislila, da si dopisuje z vrstnikom, v resnici pa je na drugi strani ekrana sedel odrasel možakar. Debata je bila sprva precej nedolžna, govorila sta o filmih in glasbi, potem pa je 'padlo' vprašanje o njenih spodnjih hlačkah in modrčku. Hči mi je zaupala, da ji je bilo v pogovoru zaradi tega neprijetno, in sem ukrepala,« pojasni osnovnošolkina mama.

Nastavila mu je past in se z njim povezala z drugim uporabniškim računom. Ugotovila je, da je njen otrok komuniciral s 45-letnim Ljubljančanom, ki je imel že večkrat opolzke debate z najstnicami. Kaj se je kot starš odločila narediti in ali je z zadevo seznanila policijo, ni želela pojasniti.

Slikaj se gola

Z raziskovanjem nadaljujemo. Ni treba klikniti velikokrat, da se razkrije razsežnost problematike, o kateri govorimo. Mnogo spletnih forumov ponuja take in drugačne zgodbe. »Tudi slike, na katerih je bil gol, mi je pošiljal in prosil, da jaz storim isto,« se je nad početjem nekega moškega zgražalo komaj 16-letno dekle.

»Dekleta so lahko delno tudi sama kriva, da se zapletajo v nevarne pogovore, saj izzivajo in nepremišljeno ter naivno blizu sebe spustijo vsakogar. Starši, kje so tu starši?« se sprašuje eden od pridruženih v razgreti debati o zlorabah in nadlegovanju na internetu. Nekateri ste vse mlade, ki so se oglasili s svojimi zgodbami, rotili, naj jih nekomu zaupajo. »Najbolje bi bilo, da se odkrito pogovorite s starši in nato s policijo. Dolžni ste ukrepati! Da bi starši ali žrtev sami obračunali s spletnimi perverzneži, pa je nespametno in tudi nevarno,« opozarjate.

Izprijeni do konca

Profimedia
Z nadlegovalci na spletu ne obračunavajte sami, temveč svojo izkušnjo zaupajte policiji.

Naletimo na še eno srhljivo zgodbo. Mlad fant se je na svetovnem spletu, ker se je o tem, o čemer so mu pričale vrstnice, želel prepričati na lastne oči, izdajal za 12-letno deklico. Pravi, da se je več kot zgrozil, ko je videl, kaj vse te punce doživljajo. »Kot ose so planili name in pisali neprimerne stvari. Najhuje je bilo, ko mi je nekdo ponujal denar v zameno za igranje z njim; šla naj bi se neko izprijeno spolno igrico, ki je raje ne bom opisoval,« zapiše.

In takih vaših zapisov še ni konec. Omenjate siljenje k pogovoru o neprimernih temah, nanašajoč se predvsem na spolnost, nespodobna povabila, nagovarjanje k pošiljanju žgečkljivih fotografij in vabila na poredne zmenke. Tudi kadar omenjeno poteka na ravni odraslih oseb, je lahko sporno, kadar pa so vpleteni mladoletniki, je to zločin.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste