Iskanje direktorja

Prvi poskus spodletel

Gabrijel Toplak
10. 6. 2016, 16.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Svet zavoda UKC je po maratonski razpravi odločil, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov za novega direktorja zavoda. V ponedeljek bodo odločali o imenovanju vršilca dolžnosti.

Sta
Svet zavoda je sklenil, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov za novega direktorja.

Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor je v sredo zvečer po več ur dolgi razpravi sklenil, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov za novega direktorja tega zavoda. Po besedah predsednice sveta zavoda Vlaste Kovačič Mežek jih namreč tokrat noben kandidat ni prepričal, zato bodo sejo nadaljevali v začetku naslednjega tedna, ko bodo odločali o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja.

Neuradno se že omenja ime kandidata za novega v. d. direktorja.

PREMALO GLASOV ZA HAUCA

Razpisna komisija je sicer po sredinem poznopopoldanskem zaslišanju vseh devetih kandidatov, ki so se prijavili na razpis, v ožji izbor uvrstila nekdanjega predsednika uprave NKBM Aleša Hauca, a ta na tajnem glasovanju ni prejel dovolj glasov članov sveta zavoda, saj jih je proti njemu glasovalo šest. Podprli so ga trije člani sveta zavoda, dva sta se vzdržala. In Kovačič Mežkova je v izjavi za medije po seji povedala: »Vzeli smo si čas, da opravimo še nekatere razgovore, in v ponedeljek nadaljujemo sejo. Mogoče bi se pojavil še kakšen kandidat za vršilca dolžnosti. Vsi posamezni člani sveta zavoda imajo možnost, da opravijo nekaj razgovorov, in v kolikor bodo kandidati za to, se bodo predstavili v ponedeljek na nadaljevanju seje.«

Vlasta Kovačič Mežek, predsednica sveta zavoda:

»Vzeli smo si čas, da opravimo še nekatere razgovore, in v ponedeljek nadaljujemo sejo.«

ŠE BREZ IMEN

Neuradno kot kandidata za v. d. direktorja druge največje bolnišnice v državi omenjajo direktorja slovenjgraške bolnišnice Janeza Lavreta, vendar Kovačič Mežkova o imenih ni želela govoriti. Novega direktorja s polnimi pooblastili bodo poiskali z novim razpisom. »Če se ne izbere noben kandidat, zakon veleva, da se sprejme sklep o vršilcu dolžnosti in hkrati takoj napove ponovitev postopka. Je pa res, da smo veliko razpravljali o statutu in potrebnih spremembah. In delali bomo v tej smeri,« je razložila Kovačič Mežkova. S spremembo statuta naj bi poskušali zaostriti pogoje za prijavo na razpis, hkrati pa naj bi spremenili postopek izbire direktorja kliničnega centra. Pogoji, ki so jih morali doslej izpolnjevati prijavljeni kandidati za direktorja, so bili najmanj univerzitetna izobrazba ter najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji.

9 KANDIDATOV

Spomnimo, da so za direktorski stolček v UKC Maribor, ki se je izpraznil po napovedanem umiku dolgoletnega direktorja Gregorja Pivca, poleg Hauca kandidirali še nekdanji poslanec DZ Borut Ambrožič, direktorica farmacevtske družbe Marifarm Romana Fišer, direktor podjetja Hoffmann Franc Hoffmann, vodja centra za odnose z javnostmi v UKC Maribor Janez Lencl ter dosedanji pomočniki direktorja UKC Maribor Peter Weissensteiner, Gregor Danko, David Felser in Darko Kuhar.

Estrada

SanjskaPoroka-clanek-svet
Last minute Sanjska poroka

Glasovanje: Kdo si zasluži 'Last minute Sanjsko poroko'?

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

Zanimivosti

ciper_2
Ciper

Vse izgleda kot pred 50 leti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov