Peter Slatnar

"Potrudili se bomo, da bo imel Prevc še boljše smuči kot ostali"

G.G./STA
12. 5. 2016, 14.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Gorenjski podjetnik Peter Slatnar, ki je od begunjskega Elana prevzel opuščeni program proizvodnje skakalnih smuči, je zagotovil, da bo imel slovenski skakalni prvak Peter Prevc v novi sezoni svetovnega pokala najboljšo možno opremo ter s tem tudi nekaj prednosti v primerjavi s konkurenco.

Arsen Perić
Peter Prevc ima garancijo, da bo imel še naprej vrhunske smuči.

Novo vodstvo Elana je 19. aprila slovensko skakalno in športno javnost presenetilo z napovedjo, da bo iz podjetja zaradi nerentabilnosti izločilo program proizvodnje skakalnih smuči, kar je sprožilo buren odziv. Smučarska zveza Slovenije je hitro našla rešitev. Rešitelja ni bilo treba iskati daleč. Proizvodnjo skakalnih smuči bo prevzel v skakalnih krogih zelo dobro poznan strojni tehnik iz Cerkelj na Gorenjskem Peter Slatnar, priznani inovator na področju skakalnega športa, ki v majhnem družinskem podjetju pod Krvavcem skrbi za izdelavo inovativnih skakalnih vezi in okovja ter zelo sodobnih, vrhunskih skakalnih čevljev iz najboljših materialov, kar jih je mogoče dobiti na tržišču.

Slatnar se je odločil, da bo prevzel program proizvodnje smuči. Javnost seveda najbolj zanima, ali bo imel naš šampion Peter Prevc, lastnik velikega kristalnega globusa, konkurenčne skakalne smuči za obrambo lovorike najboljšega skakalca: "Absolutno, da bo imel. Zakaj ne bi? Mi se bomo potrudili, da bo imel še boljše smuči kot ostali. Poskusili bomo narediti vse, da bo imel v novi sezoni še kakšen odstotek prednosti. Doslej je bil za malenkost prikrajšan glede hitrosti, zato smo prav s tem namenom vpeljali dve inovaciji in mislim, da se bo vsaj približal tistim najboljšim, kar je dokazal že v Planici."

Smuči bodo enostavne

Te besede seveda pomenijo, da je dogovor o prevzemu Elanovega programa skakalnih smuči že izvršeno dejstvo? "Dogovorjeni smo že praktično o vsem. Pogodba je že sestavljena, zdaj je le še na pravnih službah, da jo pregledajo. Mislim, da bomo prihodnji teden podpisali pogodbo, kar bo le še formalnost. Stvari potekajo v pravi smeri, smuči se že dejansko izdelujejo, kmalu bo znan povsem dokončni izdelek in s tem tudi končna podoba. Smuči bodo enostavne, na njih bo zgolj napis Slatnar. Bistveno nam je, da bo smučka funkcionalna za tekmovalca, sama sporočilnost ni tako pomembna in tega ne želimo obešati na velik zvon. Seveda se bomo potrudili, da bi pritegnili še kakšnega drugega oglaševalca, ki bi zakupil prostor na smučki, z namenom, da bomo s tem pridobili kakšna dodatna finančna sredstva za skakalce, smučarsko zvezo in nas," je odgovoril Slatnar.

STA
Peter Slatnar pravi, da bodo delali na tem, da bodo imeli Prevc in ostali naši fantje res vrhunske skakalne smuči.

Računica obstaja

Proizvodnja skakalnih smuči bo ostala v prostorih Elana v Begunjah. "Za tisti čas, ko bomo izdelovali skakalne smuči bomo najeli stroje, delovno silo in s tem tudi znanje, ki ga imajo. Programa izdelave skakalnih smuči nismo prevzeli z namenom, da bi ustvarjali izgubo. Vsekakor obstaja 'računica'. Stroške bomo zmanjšali s tem, da na prizoriščih tekmovanj ne bomo imeli svojega serviserja, prav tako smo več kot prepolovili število sponzoriranih smuči, na maksimalno sto parov," je še dejal Slatnar.

Na Slatnarjevih smučeh tudi zmagovalna Japonka

Tudi v prihodnji sezoni bo na slovenskih, torej Elanovih oziroma Slatnarjevih smučeh, tekmovala zmagovalka svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske Japonka Sara Takanashi: "Za njo že imamo smuči, zdaj čakamo, da jih preizkusi, ne vidimo razloga, da jih ne bi uporabljala, saj je teh naših smuči navajena."

Že dobivajo prednaročila

Ob vezeh oziroma okovju so za novo sezono pripravili tudi inovativne smučarske čevlje, prvi pari so že dokončani. "Zanimanje je precejšnje med vsemi reprezentancami, že dobivamo prednaročila. Bodo pa naši reprezentanti imeli prednost pred ostalimi, saj bodo lahko nove čevlje prvi preizkusili. Seveda pa bo od vsakega posameznika odvisno, ali bo čevelj tudi uporabljal oziroma ali mu bo ustrezal," je še dejal Slatnar, ki je optimističen ob začetku proizvodnje novih Slatnarjevih smuči. "Ne vidim razloga, da nam ne bi uspelo, obstaja velika volja ljudi," je sklenil Peter Slatnar.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste