Slovenija

Narat odstopil

Simon Rosc
26. 2. 2016, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Matej Narat je včeraj nepreklicno odstopil z mesta funkcije člana uprave družbe Istrabenz, še preden je na ta stolček sploh sedel. Kot je dejal, je zaradi negativnega vpliva, ki bi ga imel na družbo in ga je razbral iz odziva, raje predčasno odšel.

sta
Narat pravi, da je želel s svojimi izkušnjami pomagati Istrabenzu.

Matej Narat, zloglasni nekdanji član uprave NLB, bi skoraj imel novo funkcijo, a je od nje včeraj odstopil. Kot smo poročali, bi se v paketu kadrovskih zamenjav, ki jih je sprožil njegov prijatelj na čelu Slovenskega državnega holdinga, Marko Jazbec, iz Save, d. d., preselil v Istrabenz. Kot so v sporočilu za javnost, objavljenem na spletnih straneh Ljubljanske borze, zapisali v Istrabenzu, je nadzorni svet Narata v upravo imenoval na osnovi izkušenj na področju turistične dejavnosti, področju projektov dezinvestiranja, optimizacije dela strokovnih služb, izkušenj s področja konsolidacije, internacionalizacije in brandiranja.

ZLATI ČASI SO MINILI

Ko je bil Narat v NLB, so bili to zanj očitno zlati časi, o čemer smo že poročali včeraj. Bil je namreč eden najpomembnejših članov kreditnega odbora, ki je odobril milijonske tajkunske kredite za neuspele prevzeme Merkurja, Pivovarne Laško in celo Istrabenza. Po njegovem odhodu smo morali davkoplačevalci NLB dokapitalizirati z 1,551 milijarde evrov. Iz NLB se je želel Narat preseliti na vrh Abanke, a ga je v tej nameri ustavila Banka Slovenije, saj mu ni izdala licence, v obrazložitvi svoje odločitve pa so celo zapisali: »Kandidat (Matej Narat, op. p.) je neposredno odgovoren za slabo upravljanje s kreditnimi tveganji in za kršitve na tem področju.«

Matej Narat bi moral na položaj sesti 1. marca. 

DVIGNIL PREVEČ PRAHU

Na podlagi vsega zapisanega in prahu, ki ga je dvignil, je Narat Istrabenzu še pred nastopom funkcije člana uprave pomahal v slovo. Nepreklicno je namreč odstopil s tega položaja, ki bi ga sicer moral nastopiti s 1. marcem. »Glede na povsem neutemeljene reakcije in kvalifikacije, usmerjene v diskreditacijo ne samo mene, temveč poleg Save tudi Istrabenza, sem se odločil, da bom odstopil s funkcije člana uprave družbe Istrabenz,« je v sporočilu za javnost zapisal Narat. Dodal je, da želi s svojim odstopom preprečiti nadaljevanje tendencioznega in škodljivega prikazovanja poslovanja in položaja Istrabenza, »izključno zavoljo povezanosti z mojim imenom«.

ŽELEL JE POMAGATI

Z odločitvijo za delo v upravi Istrabenza je sicer, kot je navedel, želel s svojimi izkušnjami med svojim skoraj petletnim delom, pridobljenih pri sanaciji in prestrukturiranju Save, »ki je bila pred mojim prevzemom funkcije predsednika uprave v tej družbi po mnenju mnogih poznavalcev v brezizhodnem oz. brezperspektivnem položaju«, pomagati pri dokončanju prestrukturiranja skupine Istrabenz.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste