Slovenija

Županu Nove Gorice pripisujejo takega za 60.000 evrov

Polona Krušec
24. 2. 2016, 06.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Premišljen bo nakup novega avtomobila, ki ga potrebujejo, poudarjajo na Mestni občini Nova Gorica. Nanje se je namreč vsul plaz kritik, češ da bodo za službeno vozilo porabili preveč denarja.

STA
Novogoriški župan Matej Arčon pravi, da avtomobila ne kupujejo zanj, ampak za vse iz uprave, ki bodo morali na službeno pot.

Odzivi na namero mestne občine za nakup novega občinskega vozila in sledeče špekulacije na račun tega, koliko bodo zanj porabili in kakšen bo,so zelo burni. »Slišal sem, da ima občina glede novega službenega avtomobila posebne zahteve. Govori se, da bodo županu kupili avto višjega cenovnega razreda. Menda bo imel audi A6, ki bo precej močan, usnjene in ogrevane sedeže bež barve, sistem za pomočpri parkiranju, zatemnjena stekla in še nekaj druge posebne opreme, kar se sliši kot luksuz, za katerega se na trgu odšteje vsaj 60.000 evrov.To bi bil neodgovoren znesek glede na finančno podobo proračuna mestne občine,« informacijo, ki kroži med ljudmi, kritizira meščan.

Wikipedia
Včeraj je potekalo odpiranje ponudb na račun javnega naročila. Prispela je ena – ponudnik občini ponuja škodo superb za okoli 33.000 evrov.

Kaj je res

Na mestni občini povedo, da višina zneska, ki ga bodo porabili za nakup novega službenega vozila, ni 60.000 evrov, ampak imajo v proračunu za ta namen »rezerviranih« 35.000 evrov. Obrazložijo nam tudi, zakaj se odločajo za nakup novega avta. »Zaradi dotrajanega obstoječega voznega parka in stroškov, ki so s tem povezani, se je občinska uprava odločila za nakup novega avtomobila. Namenjen bo uporabi župana in podžupanov za službene in protokolarne namene kot tudi za službene poti ostalih uslužbencev,« pojasnjujejo.

S čim se vozijo zdaj

Za službene namene ima občina zdaj šest avtomobilov. Hyundai tucson in honda civic hibrid sta stara po osem let, škodi octavii sta stari tri in deset let, renault clia pa sta stara 20 let. »Ne kupujemo avtomobila za župana, ampak za vse iz uprave, ki bomo morali na službeno pot. Tako kot je bilo to v zadnjih petih letih. Namigovanja na nakup audija A6 so neupravičena. V proračunu smo za nakup novega avtomobila rezervirali 35.000, kar je javno objavljeno, torej pol manj kot stane ta model, ki spada med avtomobile višjega cenovnega razreda. Zato me očitki javnosti, da kupujemo tak avto, čudijo,« svoje misli strne župan mestne občine Nova Gorica, Matej Arčon.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste