Slovenija

Pozor! Na delu lažni serviserji

STA
12. 10. 2015, 15.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V Energetiki Ljubljana opozarjajo, da so po Ljubljani in njeni okolici na pohodu lažni serviserji, ki se predstavljajo kot "plin mojstri". Zato pozivajo občane, da so pri vseh obiskih serviserjev izjemno previdni, da ne bodo po nepotrebnem oškodovani, so danes sporočili iz Energetike Ljubljana.

STA

Občani Ljubljane in njene okolice so jih namreč opozorili, da so se pri njih oglasili serviserji, ki se predstavljajo kot "plin mojstri", in jim skušali dopovedati, da v njihovem objektu uhaja plin. To so jim skušali dokazati z napravo, ki naj bi v tem primeru povzročala piskanje.

Za takojšnjo odpravo uhajanja plina naj bi jim zaračunali 90 evrov, namesto denarja pa so bili pripravljeni vzeti tudi izdelke iz zlata.

Za detekcijo uhajanja plina je nujno potrebna strokovnost izvajalca in ustrezna naprava, so poudarili v podjetju in dodali, da Energetika Ljubljana s terenskimi serviserji ali "plin mojstri", ki se sklicujejo, da prihajajo iz Plinarne Ljubljana in od drugod, nima sklenjenih pogodb za ugotavljanje in preprečevanje uhajanja plina ali drugih podobnih storitev odpravljanja okvar v povezavi s plinskimi napeljavami in plinskimi trošili.

Vsa intervencijska dela v primerih uhajanja zemeljskega plina za uporabnike Energetike Ljubljana izvaja pristojna služba Energetike Ljubljana, po predhodni najavi oz. dogovoru z uporabnikom.

Občane so hkrati ponovno opozorili tudi na lažne serviserje oz. prodajalce rednih pregledov notranje plinske napeljave. Kot so pojasnili, redni pregledi notranjih plinskih napeljav (razen plinskih trošil) za posamezne odjemalce zemeljskega plina niso zakonsko predpisani, zato se izvajajo le na željo odjemalca.

Če se pojavi takšna oseba, ki želi opraviti pregled plinske napeljave, četudi brezplačno, naj občan zahteva identifikacijski dokument oz. službeno izkaznico, ki dokazuje, da je pooblaščeni serviser za plinsko napeljavo. Svetujejo, da zahtevajo tudi dokument, iz katerega bo razvidno, za kakšno storitev gre in kdo jo je naročil.

Strokovno osebje Energetike Ljubljana se za obisk na domu predhodno najavi oz. o pregledu dogovori na podlagi klica. V primeru suma na uhajanje plina lahko občani pokličejo intervencijsko službo, in sicer na telefon 01 5889 446 ali 051 348 978. Lahko naročijo tudi pregled sposobnosti plinske napeljave za obratovanje, so še dodali na Energetiki Ljubljana.

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste