»Na kmetiji se že od nekdaj ukvarjamo z mlekom. Prve sire smo naredili pred več kot desetletjem le zase, nato sem se v okviru delavnic Društva podeželskih žena Mirna Peč pred leti udeležila tečaja, ki ga je vodil znani sirar Peter Gorišek, hodila na izobraževalne tečaje v Novo mesto, Naklo, Ljubljano … da sem pridobila ustrezno znanje,« je začetke poslovne poti orisala Jožica Radež.
Danes ponujajo tri vrste skute (sladko, kremno kislo in albuminsko), probiotične jogurte (navadnega ter sadna z okusom gozdnih sadežev in hruška-vanilja), več vrst poltrdih sirov (z orehi, zelenim poprom, čilijem, mediteranskimi zelišči, začimbami z domačega vrta, kumino in papriko, dimljenega in dimljenega s česnom), mladi sir v slanici in sir za žar. Prav vse je izdelano iz domačega mleka.
»Letos smo sodelovali na ocenjevanju Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju ter dobili zlato priznanje za sir za žar in bronasto za navadni probiotični jogurt,« pove Jožica, ki ji pri delu pomagajo njena mama, otroci in mož Andrej.
»Z možem sva bila tudi na tečaju o ekološkemu kmetovanju, tako da zdaj poskušamo te smernice upoštevati pri pridelavi krme za živino,« je dodala.