Slovenija

Ministrica Kolar Celarčeva podpisala pogodbo za gradnjo ljubljanske urgence

sta/mv
3. 7. 2015, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je podpisala pogodbo s Kolektor Kolingom za gradnjo ljubljanske urgence, so sporočili z ministrstva. Pogodbo v vrednosti 21,76 milijona evrov mora izvajalec podpisati še z UKC Ljubljana. Na ministrstvu pričakujejo, da se bodo dela začela v 14 dneh, končana morajo biti v 18 mesecih po začetku.

STA

Kolektor Koling je bil najcenejši med petimi ponudniki, ki so se prijavili na razpis za izgradnjo druge faze ljubljanske urgence. A je ministrstvo sprva izbralo podjetje SGP Pomgrad, ki je oddalo drugo najcenejšo ponudbo, ker naj bi bila ponudba prvega pomanjkljiva v delu, ki opredeljuje podizvajalce. Kolektor Koling se je nato pritožil na Državno revizijsko komisijo, ki mu je pritrdila. Ugotovila je, da je ponudba ustrezna ter da določba glede podizvajalcev ni razlog za njegovo izločitev. Zato je ministrica za zdravje v začetku junija podpisala odločitev o izbiri Kolektor Kolinga, danes pa s podjetjem podpisala pogodbo, ki omogoča začetek gradnje. Pogodbo morata sicer podpisati še Kolektor Koling in Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana, so danes pojasnili na ministrstvu. Po njihovih navedbah pogodba med drugim zajema adaptacijo prvega dela pritličja urgence in preselitev internističnega dela urgentnih služb v prizidek, pripravljalna dela s prestavitvijo komunalnih vodov, parkirišče reševalnih vozil za Polikliniko, izgradnjo prizidka prometnega terminala z novim uvozom in izvozom reševalnih vozil na Njegoševo ulico, zaključek pritličja prometnega terminala z novimi vhodi v urgentni center ter izvedbo instalacijskih priključkov in zunanjih prostorov. V pogodbi so tudi izvedba centralnega nadzornega sistema v kleti prizidka urgence in zunanja ureditev objektov.

Nov urgentni del, laboratorij in prometni terminal

Ljubljanska urgenca sicer predstavlja tretjino celotnega diagnostično-terapevtskega servisa. V pritličju objekta tega servisa bodo nov urgentni del, nov laboratorij za potrebe urgence in prometni terminal. Slednji se sedaj nahaja na Japljevi ulici, v okviru del iz tega razpisa pa ga bodo prestavili na Njegoševo ulico. Kot so navedli v sporočilu ministrstva, se dela na ljubljanski urgenci lahko nadaljujejo tudi zato, ker je ministrici "uspelo povečati proračunska sredstva ministrstva za zdravje za 30 odstotkov, kar je v zdajšnjih težavnih situacijah, ko denarja primanjkuje, zelo velik uspeh".

Estrada

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

peter-kočjaž, maja-oderlap
Triletna plovba

Iskreno z Majo Oderlap: Peter in Natalija sta prodala vse in se odpravila okoli sveta

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste