Slovenija

TV Golica še naprej goljufa

Janja Ambrožič
9. 4. 2015, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred dobrim letom je Marija Šprajcar iz Drameljška na Bizeljskem v nagradni igri TV Golica osvojila mikrovalovno pečico, na katero pa je morala čakati kar eno leto. Vmes je velikokrat klicala na omenjeno TV, a so jo vedno z izgovorom odslovili. S svojo izpovedjo bi rada opozorila vse tiste, ki kličejo in sodelujejo v nagradnih igrah TV Golica.

Janja Ambrožič

»Med gospodinjskimi opravili sem imela prižgano televizijo in na TV Golica so predvajali nagradno igro, v kateri so iskali slovenski pregovor. Ker sem vedela rešitev, sem zavrtela telefonsko številko 090 in prišla v eter. Voditeljica mi je čestitala in povedala, da sem dobila mikrovalovno pečico,« svojo zgodbo začne Šprajcarjeva.

Mislila je, da bo nagrado prejela v kratkem času, a je ni bilo od nikoder. Po dveh mesecih je klicala na TV Golica. »Pojasnili so mi, da bom morala čakati 120 dni in da so taka pravila. Čez nekaj časa so mi poslali formularje, v katere sem vpisala osebne podatke in davčno številko. Sledilo je zatišje.«

Janja Ambrožič

Polni izgovorov

Vsak dan je pričakovala klic ali pošiljko, in ker se ni zgodilo nič, je začela spet klicati na televizijo. »Gospa, ki se je javljala, je nekaj časa govorila, da imajo težave z dobavitelji, potem so bili krivi šoferji. Kadar sem zahtevala njenega nadrejenega, nikoli ni bil dosegljiv,« pove sogovornica, ki je tisti mesec, ko je klicala v nagradno igro, dobila za okoli 50 evrov višji telefonski račun kot po navadi.

Svojo nagrado je prejela prejšnji ponedeljek, po tistem, ko je poklicala na Dolenjski list in novinarki razložila, kaj se ji je zgodilo, ta pa je takoj klicala na TV Golica in začela poizvedovati, kaj se dogaja z nagradami, ki jih osvojijo njihovi gledalci. »Verjetno nagrade ne bi dobila, če ne bi klicala na Dolenjski list, čeprav sem jim že prej zagrozila, da bom o njihovem odnosu do nagrajencev obvestila vse slovenske medije.«

Urednica programa TV Golica Nina Maurovič je pojasnila, da podeljujejo in odpošiljajo nagrade skladno s splošnimi pravili sodelovanja v igrah, ki so objavljena na njihovi spletni strani. 

Mimogrede: mikrovalovna pečica je prišla po pošti, čeprav so ji na televiziji omenjali prevoznika, poleg navodil za uporabo je nagrajenka pričakovala tudi garancijo, a je ni dobila.

»Vse skupaj je tak nateg. Ljudje naj ne bodo naivni in naj ne kličejo v te nagradne igre, če pa že, naj vztrajajo, da bodo nagrade tudi dobili,« je še dejala Šprajcarjeva.

Urednica programa TV Golica Nina Maurovič je pojasnila, da podeljujejo in odpošiljajo nagrade skladno s splošnimi pravili sodelovanja v igrah, ki so objavljena na njihovi spletni strani. Tisti dan, ko je Šprajcarjeva prejela nagrado, nas je urednica programa obvestila, da so izpolnili svoje obveznosti do nje.

Več inšpekcijskih postopkov

Glavna tržna inšpektorica Andreja Grlić pa je povedala, da tržni inšpektorat lahko le ugotavlja nepošteno poslovno prakso ali druge kršitve ter izreče globo, ne more pa zagotoviti izročitve nagrade upravičencem. To možnost zagotavlja le sodišče.

»V zvezi s predvajanjem oddaj TV Golica tržni inšpektorat zoper družbo Čarli, d.o.o., vodi več inšpekcijskih in prekrškovnih postopkov,« je dejala in v nadaljevanju navedla, da je njihov organ že ugotovil, da način predvajanja oddaje, kjer se izvajajo nagradni TV-kvizi, predstavlja agresivno poslovno prakso, odločitev je bila tudi že predmet upravnega spora, pri čemer je upravno sodišče tožbo zavrnilo. »Tržni inšpektorat je zaradi (ne)podeljevanja nagrad nagrajencem v roku, ki jih družba določa v splošnih pogojih sodelovanja v nagradni igri, izdal tudi več odločb o prekršku zaradi zavajajoče poslovne prakse, te odločbe pa so trenutno v presoji na okrajnem sodišču, saj so bile zoper njih vložene zahteve za sodno varstvo.«

Estrada

Moamer Kasumović
Šok v BiH

Znani bosanski igralec Moamer Kasumović obsojen zaradi spolnega napada na mladoletnika

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste