Slovenija

LPP bo letos kupil osem novih avtobusov in uredil dodatne prostore potniškega centra

STA
19. 2. 2015, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ljubljanski potniški promet (LPP) letos načrtuje nakup osmih novih avtobusov, in sicer bodo predvidoma kupili tri enojne električne avtobuse in pet enojnih dizelskih avtobusov za linijski prevoz. Sicer pa ima javno podjetje letos v načrtu tudi ureditev dodatnih prostorov potniškega centra na Slovenski cesti ter namestitev prikazovalnikov prihodov.

Arhiv Svet24

Kakšna bo vrednost novih avtobusov, na LPP še ne želijo povedati, saj se želijo izogniti morebitnim prilagoditvam cen možnih dobaviteljev, ki bodo sodelovali na javnem razpisu za nakup omenjenih vozil. Je pa znana vrednost ureditve dodatnih prostorov potniškega centra LPP na Slovenski cesti 56.

Na LPP so za STA pojasnili, da so za potrebe sprejema 40.000 dijakov in študentov, ki pridejo po avtobusne vozovnice predvsem avgusta, septembra in oktobra, dokupili sosednje prostore. Te bodo uredili tudi za elektronsko vlaganje vlog dijakov in študentov, za investicijo pa bodo namenili 70.000 evrov.

Letos načrtujejo tudi namestitev prikazovalnikov prihodov avtobusov na postajališčih Jarše, Tacen, obračališču Ježica in na novih postajališčih na Slovenski cesti. Trenutno je sicer na postajališčih okoli 90 prikazovalnikov.

Spremembe oziroma novosti se obetajo tudi pri linijah mestnega avtobusnega prometa. Na LPP pravijo, da preučujejo možnosti, da bi linija 8 ponovno potekala do Brnčičeve, vendar pa bi po njej vozili le enojni avtobusi. Po novem namreč avtobusi na liniji 8 vozijo med Gameljnami in P+R Ježica, do Brnčičeve pa vozi linija 26.

Na LPP so pojasnili, da je bila preusmeritev linije 8 načrtovana zaradi dvakratnega prečkanja avtobusov preko železniške proge, z uvedbo linije 26, na kateri vozijo enojni avtobusi, pa lažje prilagajajo vozne rede, poleg tega pa nimajo več težav z okvarami na zglobih vozil. Kljub temu zaradi želje potnikov razmišljajo o ponovni spremembi.

Sicer pa načrtujejo tudi spremembo linije 21, ki vozi med Beričevim in Ježico, in sicer bi jo radi podaljšali do Gameljn. Linija bo predvidoma potekala po trasi Beričevo-Šentjakob-Nadgorica-OŠ Maksa Pečarja-Pot v Smrečje-Rogovilc-P+R Ježica-Spodnje Gameljne-Gameljne, njena uvedba pa je predvidena v prvi tretjini letošnjega leta.

Ali bo letos kaj novega v zvezi z uvedbo oziroma podaljšanjem linije LPP do Domžal ali Trzina, pa še ni jasno. Na LPP so pojasnili, da pogovori o tem potekajo od leta 2012. "Vloge s strani LPP in Mestne občine Ljubljana so bile podane, prav tako sta interes podali obe omenjeni občini. Trenutno pričakujemo konkretne ukrepe s strani Direkcije RS za ceste," so še dodali.

Estrada

tisti dnevi v mesecu
Podkast

Video: Tisti dnevi v mesecu v drugi sezoni še bolj pikantni in žgečkljivi

Blaž Švab, Jasna Kuljaj, Z Jasno in glasno
Z Jasno in glasno

Kaj si Blaž Švab misli o velikem hitu poletja, pesmi Brajde

Sophia Loren
Jubilej

Diva Sophia Loren slavi že 90 let: Iz revščine v Hollywood

Kesha
Nihče ne želi imeti opravka z njim

Pevka Kesha zaradi tega incidenta preoblikovala besedilo

lady gaga gucci-gucci
Soočila se je na drugačen način

Lady Gaga spregovorila o govoricah z začetka svoje kariere, da je moški

kraljica Margareta II
Na opazovanju

Nekdanja danska kraljica Margareta II. končala v bolnišnici

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste